Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 02. 11:03, péntek | Helyi sport
Forrás: Fotó: Horváth László

Küzdősportok a porondon

Küzdősportok a porondon

Dunaújvárosban mindig is nagy hagyományai voltak a különböző küzdősportoknak. Csak egy példa: a város birkózói évtizedeken keresztül az ország legjobbjai közé tartoztak.
Képünk egy utánpótlás birkózó-versenyen készült.

Kezdjük a birkózókkal! A kétezres évek elején, amikor a Dunai Vasmű alaposan lecsökkentette a sporttámogatásokat, a birkózók is nehéz helyzetbe kerültek. Az utóbbi években leginkább az utánpótlás-viadalokon bizonyítanak a dunaújvárosiak.
Az, hogy él a sportág a városban azt leginkább az bizonyítja, hogy a Dunaferr SE birkózó-szakosztálya a Magyar Birkózó Szövetség által kijelölt régiós centrum lett, ezért kiemelt szerepe van a szövetség sportágfejlesztési programjában. Rendszeresen tartanak régiós edzőtábort Dunaújvárosban a Gurics György Birkózó Centrumban. Ezeken az eseményeken több neves edző és jelenlegi válogatottak is foglalkoznak a gyerekekkel. A Dunaferr mint régiós központ jelentős támogatást kap a birkózó szövetségtől, ami előrevetítheti, hogy ismét jó eredményeket érnek el a felnőttek között is. És a szakosztály új edzőtermében, az Arany János iskolában talán már gyakorolnak a korábbi klasszisok, mint például Vadász Csaba, Valentényi Sándor, Kovács József, Kovács Tibor vagy éppen Korpics István utódjai. A szakosztály elnöke Pintér Attila, önkormányzati képviselő, a szakmai igazgató Mátyás Gábor.
Az ökölvívás nemrég ébredt föl Csipkerózsika álmából, méghozzá egyszerre két klub megalakulásával. Előbb a Fox SE, majd az önkormányzat által támogatott Dunai Ökölvivó SE jött létre. A Fox SE sokáig a Vasas SC kihelyezett dunaújvárosi tagozata volt. A DÖSE Hosszú Jánosnak , a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének a hathatós segítségével született meg - elsősorban a hátrányos helyzetű roma gyerekek sportolását elősegítendő. A két klub tavaly márciusban egyesült, és egyre jobb eredményeket érnek el a hazai viadalokon. Ami talán a legbiztatóbb, hogy novemberben nemzetközi gálát rendezett az egyesület a Magyar Ökölvívó Szövetség segítségével. A rendezvény rangjáról talán mindennél többet mond, hogy itt volt a szövetség elnöke, Erdei Zsolt, aki az amatőrök és a profik között is világbajnoki címet szerzett. „Mellesleg” van egy olimpia bronzérme. Vagyis a dunaújvárosi ökölvívás ismét felkerült a sportág honi térképére.
Egyre jobb a létesítmény helyzet is. A patyolat udvarában és a Békevárosrészben is van egy edzőterem, de már készül egy harmadik is, az egykori birkózócsarnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.