Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 22. 20:02, kedd | Helyi

Ladányi döntött...

Ladányi döntött...

Telt ház, nagyszerű hangulat, izgalmas mérkőzés! Megkezdődött az Acélbikák-Volán jégkorong bajnoki döntő. Győzött a Volán, a volt dunaújvárosi Ladányi ütötte a sikert jelentő találatot.

Újra Dunaújváros-Székesfehérvár mérkőzés! Régen várt rangadó! Egy évet kellett erre várni az újvárosi jégkorongbarátoknak, de megérte. A tavalyi döntőben csapott össze utoljára a két gárda, ahol ugyan a Volán győzött, dealaposan meg kellett izzadni a sikerért Palkovicséknak. Az eltelt 12 hónapban azonban sokat fejlődtek az Acélbikák, így a szekértők még a tavalyinál is nagyobb küzdelmet jósoltak előzetesen a fináléra.

Az első harmadban, a szurkolók nagyszerű bíztatása mellett jól kezdett a házigazda együttes, és a vezetést is a dunaújvárosi fiúk szerezték meg. A 10. percben Lencsés lövése kipattant, és a korongot Peterdi gyömöszölte be a vendégek hálójába. (1-0) A második harmadban megfordult a játék képe, nagyon bekezdett a Volán, és hiába védett nagyszerűen Sevela, Sofron egy mintaszerű támadás végén egyenlített a 22. percben. (1-1) A folytatásban is védekezésre kényszerültek az Acélbikák, ha kellett testel vetődtek a korong útjába, így sikerült megelőzni az újabb fehérvári gólt.

Az utolsó húsz percben csökkent a Volán fölény, de egy emberelőnyből a volt dunaújvárosi gólgyáros, Ladányi Balázs megszerezte a vezetést a 48. percben. Rögtön utána megkapta a létszámelőnyös helyzetet a Dab. is, de sajnos nem sikerült gólra váltani a kialakított lehetőségeket. A végén győzött a vendég Volán, de a harcosan játszó Acélbikákat is vastaps kísérte az öltözőbe.

A párharc állása 1-0 a Volán javára

Dab.Docler – Sapa Székesfehérvár 1-2 (1-0, 0-1, 0-1 )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.