Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Január 17. 22:33, kedd | Helyi

Lakások a rendőrkapitányság helyén

Lakások a rendőrkapitányság helyén

A gazdasági és városfejlesztési bizottság keddi (2012. 01. 17) ülésén téma volt a DV N Zrt. új pályázata, amely Sági Péter ügyvezetőnek – aki a VÁTOSZ elnökhelyettese is – további feladatokat jelöl ki.

Ismeretes tény, hogy a megyei jogú városok számára városrehabilitációs pályázatot írt ki 2007-ben a kormány. Dunaújváros a felső Duna-partig vezető sétány kialakításával, a városháza „C” szárny átépítésével, a mai házasságkötő épületrész elbontásával, a Vasmű út 41. szám alatti irodaház magántőkés felújításával pályázott, ám magántőke hiánya miatt a pályázat visszavonására kényszerült.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint új, átdolgozott pályázat benyújtására nyílik lehetőség, előreláthatólag idén tavasszal. Ehhez ismét elengedhetetlen a magántőke részvétele, amit meg lehet oldani az új terv szerint az Irodaház földszinti helyiségeineküzlethelyiségekké alakításával. Ennek alapja a Ház-Plusz Kft. által készített, az Irodaház átalakítására vonatkozó vázlatterv. Amelynek fő vonalai az alábbiak:


Az épülettömb évek óta üresen álló, volt rendőrkapitánysági szárnyában körülbelül 20 – 26 lakás lenne kialakítható, amelyek becslés szerint szerkezetkész állapotban 7 – 10 millió forint közötti áron értékesíthetők lennének. Az így elérhető bevétel 160 - 200 millió forint közötti összeg lehet.


Az Irodaház tervezett átalakítása magába foglalná az alapvezetékek kicserélését az egész épületben, a földszinti üzlethelyiségek kialakítását, a homlokzat felújítását, lift beépítését az épületbe, az engedélyezési és kiviteli tervek elkészíttetését mind alakásokra, mind a földszinti üzletekre, a megosztási vázrajz elkészíttetését, az osztatlan közös terek megvásárlását (a társasháztól) és azok kialakítását. Mindezek költségeinek becsült összege a tervezet szerint kétötöde ((60 – 80 millió forint) a lakások értékesítéséből származó bevételnek.


A gazdasági és területfejlesztési bizottság egyrészt állást foglalt abban, hogy a pályázat első fordulójakor a DV N Zrt.-nek (Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.) korábban átutalt összeg (6,2 millió forint) felhasználását és a jogcím módosítását (az új pályázat kívánalmai szerint) támogatja; másrészt egyetértett az új pályázattal kapcsolatos új teendőkkel. Amelyek többségének végrehajtása Sági Péter, a DV N Zrt. ügyvezetőjének feladata lesz, ha így dönt a város közgyűlése is. A nevesített teendők: A Ház-Plusz Kft. vázlattervére alapozva többek között el kell készíttetnie az Irodaház átalakításának engedélyezési és kiviteli terveit, majd a tervek ismeretében el kell kezdeni a kialakítandó lakások árusítását.


Sági Péter lett egyébként a közelmúltban Kecskeméten megalakult Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetsége (VÁTOSZ) egyik elnökhelyettese, a másik a nyíregyházi Virágh Zoltán, amint azt hírül adta a közgyűlés tájékoztatója. A szövetség elnöke Uhlig Rita, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. Az alapítók: Budaörs, Bodapest III. és V. kerületeinek Dorog, Dunaújváros, Gyöngyös, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Ózd, Pécs és Szentgotthárd városfejlesztő társaságai.


Az alakuló ülésen Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere fontosnak nevezte a szövetség megalakítását. A városfejlesztő cégek összefogása azt ígéri, hogy ezek a cégek tudásukat, tapasztalataikat egymással megosztva városaik képesek lesznek még hatékonyabban lehívni az uniós forrásokat.
(csgy)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.