Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 15. 21:08, hétfő | Külföld
Forrás: hu.euronews.com

Lángol a párizsi Notre-Dame!

Lángol a párizsi Notre-Dame!

Tűz ütött ki hétfőn a párizsi Notre-Dame székesegyházban a francia tűzoltóság tájékoztatása szerint.

A hírek szerint a tűz a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkezett, és onnan terjedt tovább. A hátsó szentély, alakja után nyílvesszőnek keresztelt tornya lángra kapott, majd ledőlt. Majd a Reuters nem sokkal este nyolc után azt közölte, hogy leomlott a tetőszerkezete az épületnek.

A legfrissebb hírügynökségi felvételek alapján fél kilenckor úgy tűnik, hogy még mindig ég a 850 éves épület. A tűzoltók közben küzdenek a tűz megfékezéséért. Hatalmas vízsugarakkal oltják a tüzet. Az épület hátsó részénél és belül még mindig nagy a tűz. A lángok terjedését sikerült megállítani, folyamosan hűtik az épületet. De továbbra is több tíz méter magas lángcsóvák vannak az épületben este kilenckor. Evakuálják a Notre-Dame közelében, a szigeten lakókat, közölte a polgármesteri hivatal. A francia főváros belvárosában lévő szigeten körülbelül ezren laknak.

Azt továbbra sem tudni, mi okozta a tüzet. Véletlen okozhatta a tragédiát. A rendőrség balesetként kezeli a tűzesetet. Egyelőre nincs arról információ, hogy bárki megsérült volna a tűzben.

A tűz iszonyatosan gyorsan terjedt, nagyon nehéz tűzről van szó - nyilatkozták a tűzoltók, megerősítve a korábban megjelent híreket arról, hogy a tetőn lévő állványzatokról indult el a tűz.

A katederális kincsei egyelőre úgy tűnik, hogy biztonságban vannak, erről a André Finot, a Notre-Dame szóvivője beszélt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 05:00, péntek | Külföld

Tizenkét elítéltnek mosta meg a lábát Ferenc pápa nagycsütörtökön

Kilenc olasz, egy brazíliai, egy elefántcsontparti és egy marokkói rabnak mosta és csókolta meg a lábát Ferenc pápa a Róma közeli Velletri börtönében, ahol az utolsó vacsorára emlékező misét mutatta be csütörtökön.

2019. Április 18. 14:29, csütörtök | Külföld

Megégettek egy bangladesi lányt, aki szexuális zaklatással vádolta meg iskolaigazgatóját

Diáktársai petróleummal leöntöttek és felgyújtottak egy bangladesi lányt, mert szexuális zaklatással vádolta meg az iskolaigazgatót. Nuszrat Dzsahan Rafi belehalt égési sérüléseibe

2019. Április 18. 09:55, csütörtök | Külföld

A Notre-Dame-ból elszállított műkincsek jól restaurálhatók lesznek

Valószínűleg jól restaurálhatók lesznek a hétfőn kitört tűzvész miatt a párizsi Notre-Dame-ból elszállított műkincsek

2019. Április 18. 07:45, csütörtök | Külföld

Több tucat egészségügyi dolgozó ellen emeltek vádat opiát tartalmú gyógyszerek miatt Amerikában

Több mint félszáz orvos, nővér, patikus ellen emeltek vádat szerdán az Egyesült Államokban opiát tartalmú gyógyszerek törvényellenes felírásáért, valamint egészségbiztosítási csalásért.