Városlista
2018. november 16, péntek - Ödön

Hírek

2018. Július 11. 20:53, szerda | Helyi
Forrás: dunaujvaros.hu, fotó: oktatoklub.hu

Ledesítés - korszerűsítés

Ledesítés - korszerűsítés

Dunaújváros önkormányzata és a Swarco Traffic Hungaria Kft. május 22-én írta alá a Vasmű út–Építők útja, a Béke tér–Szórád M. csomópontokban lévő forgalomirányító berendezések felújításáról szóló szerződést.

A vállalkozó jelezte, hogy július 11-12. között elvégzi a Vasmű út – Építők útja, majd 2018. július 18-19-én a Béke tér – Szórád M. út csomópontok korszerűsítését, amelynek során időszakosan a jelzőlámpák nem működnek, még a sárga villogós üzemmód sem.

A korszerűsítés szükséges, mivel a berendezésekben használt elektronikus eszközök elavultak, gyártásuk megszűnt. Így az esetleges komolyabb meghibásodások esetén a csomópontok javítása alkatrész hiánya miatt nem lehetséges.

A vezérlőberendezések cseréje mindenképp szükséges a zavartalan működéshez. A LED betétesre történő átszerelés azért indokolt, mert korszerű, nagy fényerejű és hosszú élettartamú. Ez biztosítja a közlekedők számára a lámpajelzések kiváló láthatóságát (ellenfény esetében is), a hosszú élettartam (6-8 év) miatt a fenntartó részére a kampányszerű izzócsere tevékenység (félévenként kötelező az összes jelenlegi halogén izzó cseréje) mellőzését, valamint a hibák miatti sárga villogóra kapcsolások számának drasztikus csökkenését. Egyben jelentős áramdíj megtakarítást is eredményezhet.

A kivitelezés idején esetleges forgalomkorlátozások előfordulhatnak, amikor a darusautó cseréli a lámpafejeket, de a csomópontokat nem zárják le, egy-egy sávon a forgalom mindig biztonságosan át tud haladni.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 16. 15:08, péntek | Helyi

Édes történet! Titokzatos levelet kapott a rendőr

A Soltvadkerti Rendőrőrs postaládájában a napokban egy titokzatos levelet találtak az egyenruhások. A boríték „Attilának” volt címezve, azt szabályosan, postán küldte meg feladója.

2018. November 15. 18:57, csütörtök | Helyi

Csaknem másfélezer céget megkárosító csalókat ítéltek el Fejérben

Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék.

2018. November 15. 16:59, csütörtök | Helyi

Hosszú, vitatkozós közgyűlés

Közgyűlés két díjazott, új korszerű út kerülővel Paksra, húsz igen városfejlesztésekre, Kísérlet és óriási lehetőség a mi Duna-partunknál!, sportolói támogatások, bölcsődék nyári nyitva tartása kórházi parkolás.

2018. November 15. 13:05, csütörtök | Helyi

Kézművesek vására

Újra jelentkezik a Kézműves Kincsek Vására a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban.