Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 28. 07:16, szombat | Helyi

Lehet, hogy veszélyben az idei Vasasnap?

Lehet, hogy veszélyben az idei Vasasnap?

Szinte menetrend szerint tartja az MSZP helyi szervezete – más pártokkal egyezően – heti kampánytájékoztatóját a Római városrészben. Ezúttal így érveltek:

Pintér Attila, a helyi szervezet elnöke: sok a probléma Dunaújvárosban. Közülük egyet emelek ki, a munkahelyek, az ígért nagyfoglalkoztató hiánya és ezzel összefüggésben a Dunaferr helyzete. Sajnos a Fidesz ígérete ellenére sem sikerült mindmáig egyetlen nagy foglalkoztatót sem a városba hozni. A Dunaferrel összefüggésben nem sikerült érdemi tárgyalásokat folytatnia sem a helyi városvezetésnek, sem a kormányzatnak. A cégnél zajlik a létszámleépítés, ami aggodalomra ad okot. Hiszen a város nem fog tudni kezelni nagyarányú létszámleépítést. A héten hír volt, hogy veszélybe kerülhet a vasas és kohásznap, mert a Dunaferr új tulajdonosa nem támogatja a megrendezését. Ezzel egy 40 éves hagyomány szakadna meg. Információnk szerint miniszterelnök úr tárgyalt az orosz külügyminiszterrel, ahol egyébként oroszországi stadionépítés is szóba került, de nem hallottunk arról, hogy a Dunaferr érdeke is szerepelt volna ott. Ezúton kérem miniszterelnök urat, segítsen a városnak, akkor is, ha a mi jelöltünk nyer.

Ezúton is ajánlom a választóknak jelöltünket, Selyem Józsefet, aki úgy gondoljuk, a legesélyesebb jelölt, akit talán a legtöbben ismernek itt, hiszen 30 éve lakik két utcával odébb a 9. emeleten, ahová fiatal házasként egykor beköltözött. Ő az, aki érzi és érti a körzet problémáit, és szeretne is, fog is tudni segíteni.

Selyem József : A kampány során sok emberrel találkoztunk. Kulcsszavak köré szervezem szerzett tapasztalatainkat. Ezek: változtatás, öröm, országos visszhang, hiányérzet és köszönet.

A változtatáshoz: nap mint nap megfogalmazták az emberek a változtatás igényét, mind az országos, mind a helyi politikával kapcsolatosan. Sokan és határozottan fejtik ki a véleményüket, aggodalmukat. Ki egészen durván, ki finoman, hogy elegük van abból, ami országosan zajlik. Orbán álmai teljesülnek a kisvasúttól a saját várba költözéséig, már Oroszországban is építhetnek stadionokat, miközben műtétek maradnak el gumikesztyű hiány miatt.
Öröm: Nagy öröm volt számunkra hogy mostanában sokkal szívesebben fogadtak minket az emberek, mint évekkel ezelőtt. Két nagyon erős vélemény: teljesen eltűntek azok, akik a standolások alkalmával szidalmazták a baloldalt és fennen dicsőítették a jobboldalt. Most ez a két vélemény markánsan eltűnt. Az embereknek elegük van a politikából, viszont látják a gondokat és szeretnék, ha ezt valaki kezelné.

Országos visszhang. A kampánynak ez volt az a része, amely minket is meglepett. Kormányzati ciklus közepénél tartunk. Valószínűleg mindegyik párt úgy gondolta, tökéletes erőfelmérés az, ha a ciklus közepén megméreti magát és az eredmény alapján fogja elkezdeni a felkészülést, a stratégia kidolgozását a 2018-as kampányra, hiszen a legjobb mankó hozzá egy megyei jogú város időközi választása.

Hiányérzet: Sokszor említettem, nekem rettenetesen hiányzik az, hogy teljesen megszűntek a szakmai viták mind a közgyűlésben, mind a kampányok során. Fontos lenne, hogy a városlakók megismerhetnék azt, hogy ki mit gondol a saját és mások elképzeléseiről. Azt tudni, hogy a Fidesz nem meri felvállalni a nyilvános szakmai vitát. Helyben sem, de országos sajtótájékoztatón sem, ahol például hátra arcot csinálnak, se kérdés, se vélemény nem érdekli őket.

Köszönet: Végül szeretném megköszönni mind a városlakóknak,mind a sajtónak,hogy végigkísérték a kampányunkat, támogattak a munkánkban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.