Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 28. 10:11, hétfő | Helyi
Forrás: fotó: DO

Lehetőséget adunk és reményt

Lehetőséget adunk és reményt

A Quintia együttes a Bartók művészeivel - Pecsét Istvánért és miatta - szórakoztatja azt a közönséget, aki érte és miatta váltott jegyet.

- Nem örülök, hogy itthon vagy…
- Én sem, de most haza kellett jönnöm, hogy megállítsuk a transzplantált májam kilökődését. Kínában is megcsinálták volna, de nem akartam erre felhasználni az összegyűjtött pénzt. Már felére zsugorodott a két rákos daganatom, ha folytatódik a kezelés, akkor sikerül leszámolnom velük, erre kell tartalékolnom a pénz. Így hazajöttem, hogy a májamat gyorsan megmentsük. Azt mondták Kínában az orvosok, ha féléven belül visszamegyek, akkor be tudják fejezni a kezelésemet, ha késlekedek, akkor már el se induljak. Újabb májat már nem kaphatok, így nekem csak egy esélyem van. Nem is gondolok másra. Megmentem a májam, s megyek vissza befejezni a kezelésemet. Ugye, milyen sokan jöttek el?


A fenti beszélgetést a Bartók jótékonysági estjének páholyában suttogtuk Pecsét Istvánnal, aki személyesen vett részt a rendezvényen, s az emeleti páholyból figyelte az eseményeket. Azt hogy a Quintia együttes a Bartók művészeivel - érte és miatta - szórakoztatja azt a közönséget, aki érte és miatta váltott jegyet. Akkor és ott, a színpadon és a nézőtéren mi mindannyian összetartoztunk azzal a rendkívüli fiatalemberrel, aki eldöntötte, hogy élni akar, s legyőzi a halált.


Ahogy Cserna Gábor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: „A közösség arról szól, hogy összetartozunk másokkal. Az összetartozás nem egy tűnő érzés, hanem életünk minden napjára szól. Ezért el kell végeznünk azt a munkát, ami nekünk jut: szeretetből, egymásért. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy Dunaújváros polgárai egy olyan közösség nagyságát és erejét mutatják, amely közösségben élni jó. A mi közösségünk már számtalanszor elvégezte, és most is elvégzi az imént említett munkát: összezárunk és adunk, hogy a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány céljait, patronáltjainak sorsát, gyógyulását segítsük. Örömmel jelentem be, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése novemberi ülésén négymillió forint visszatérítendő támogatásról döntött a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány javára, Pecsét István barátunk kínai gyógykezelésének további finanszírozására. Ez az összeg lehetőséget és reményt jelent számára a gyógyuláshoz. A felelősségvállalás példáját mutatva a Grabarics és a Renalpin Kft. készfizető kezességvállalása a közalapítvány tartozásáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.