Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 01. 12:41, csütörtök | Helyi

Már lezárva a Zöld rendelő, hangzott el a rendkívüli közgyűlésen

Már lezárva a Zöld rendelő, hangzott el a rendkívüli közgyűlésen

Négy indítványról döntött a csütörtöki rendkívüli közgyűlés. A zöld rendelő kitakarítása és őrzése, változik két kollégium fenntartója és zárt ülés témája a bankváltással kapcsolatos megállapodás.

. A rendkívüli közgyűlés mindkét témája összefügg a Modern Városok Programjával. Az első napirendi pont keretében azt kellett jóváhagynia a testületnek, hogy átutalhasson az önkormányzat bruttó 9.millió 986 ezer forintot a DVD Zrt-nek. Ugyanis a Kormány a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást kötött Dunaújváros önkormányzatával. A feladatokat kormányhatározat jelölte meg, amely szükségessé tette tervek, megalapozó tanulmányok, ill. vizsgálatok kidolgozását igen rövid határidő és megfelelő szakmai felügyelet mellett. A munka egy részét – szűk időkeret miatt a DVG Zrt. végezte el.
Barta Endre és Szabó Zsolt egyaránt kifogásolták, hogy a programról képviselőként sem kaptak áttekinthető anyagot, nem látják a pénz átutalásának indokoltságát. Barta hiányolta, hogy az élményfürdő ügyéről nem tudni semmit, Szabó a fejlesztési ügyek átláthatóságának hiányát kifogásolta és megjegyezte, hogy a sokszor ígért nagyfoglalkoztató sem érkezett meg.
Cserna Gábor polgármester az egyeztetések bonyolultságára utalt és megjegyezte, hogy az élményfürdőről nem esett szó. Hingyi László szót kért és részletezte, mennyire bonyolult egy kisebb fejlesztés lebonyolítása. Ő ugyanis vállalkozó. Iván László elfogadta, hogy az ellenzéki képviselők kérdeznek, de nem indokolt mindenbe belekötni. E vita után megszavazta a testület a DVG Zrt. járandóságának kifizetését.

Iván László bejelentette, hogy előző nap megtörtént a Szórád Márton úti Zöld Rendelőintézet épületének lezárása. A közgyűlés most arról döntött, hogy módosítja korábbi döntését, amely arról szólt, hogy 50 millió forintot tartalékol az épület sikeres megvásárlása esetén annak bontására. A bontásra megcímkézett 50 millió forint felhasználását módosította a közgyűlés, mert az épületen takarítási- állagmegóvási, munkálatokat kell elvégezni és gondoskodni kell az épület jó zárhatóságáról. Mindezekkel és egyéb, az épülettel kapcsolatos feladatokkal a DVG Zrt.-t bízza meg az 50 millió forint ellenében. Továbbá 15 millió forintot biztosít az ingatlan őrzésére (képünk emlékeztető, ilyen volt belül az épület)..

Sürgősséggel tárgyalt egy újabb napirendi pontot a közgyűlés. Csapó Gábor – a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatójának jelenlétében, akit az alkalommal élve bemutatott a polgármester. A megszavazott döntés az hogy a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának kollégiumi épülete (2400 Dunaújváros, Radnóti M. u. 6.), valamint a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának kollégiumi épülete (2400 Dunaújváros, Római krt. 47-49.) 2017. január 1-jétől a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vagyonkezelésébe és működtetésébe kerül át. Továbbá a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezetnél alkalmazásában álló 15 fő közalkalmazott munkáltatója 2017. január 1-jétől a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum.

Végül zárt ülésen tárgyalt a testület az önkormányzat és a K&H Bank közötti megállapodás jóváhagyásáról és 3 milliárd forint értékű Kamatozó Kincstárjegy jegyzéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.