Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Március 04. 17:04, hétfő | Kék hírek
Forrás: police.hu

Lopott autókat bontottak szét

Lopott autókat bontottak szét

A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek adatai szerint két orgazda legalább hét lopott autót bontott szét egy pilisvörösvári garázsban.

A 40 éves piliscsabai S. Zsolt és társa, a 44 éves pilisvörösvári P. Tamás egy garázsban akarta szétszedni, majd eladni annak az autónak az alkatrészeit, amelyet még 2018. június 22-én hajnalban lopott el egy ismeretlen személy Budapest XII. kerületéből.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói néhány órán belül eljutottak a pilisvörösvári műhelyhez, ahol az orgazdák a jármű szétbontásán dolgoztak. Az elkövetők addigra már eltávolították az autó szélvédőjéről a regisztrációs matricát, illetve a szétszedett alkatrészekről a beazonosításra alkalmas jelzéseket. A rendszámtáblákat összehajtották és a garázsban lévő kazánba tették. A jármű teljes szétbontásának a rendőri intézkedés vetett véget.

A nyomozók a két férfit elfogták, majd a kutatáskor olyan technikai eszközt találtak, ami az autó által sugárzott jeleket blokkolta, továbbá több mint 100 járműalkatrészt, autólopáshoz használt egyéb eszközöket, valamint egy olyan gépkocsit is lefoglaltak, amelyet Csehországban köröztek. A rendőrök megállapították, hogy a garázsban nem csak egy járművet bontottak szét, hanem legalább hét – korábban ellopott – autót.

Az orgazdaság bűntett miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Címkék: autó, autólopás, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.