Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 09. 16:04, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még a börtönben is bűnözött egy férfi

Még a börtönben is bűnözött egy férfi

Egy a jogerős szabadságvesztését börtönben töltő 24 éves férfi ellen emelt vádat csalás vétsége miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte a vádhatóság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a férfi a nála lévő mobiltelefonról felhívott egy külföldi munkán tartózkodó férfit, és azt mondta neki, hogy az egyik mobilszolgáltató kisorsolta a telefonszámát, és ha három kérdésre felel, 100 ezer forintot nyerhet.

Miután a hívott fél a fiktív kérdéseket megválaszolta, a fogvatartott azt mondta neki, hogy sms-ben küldeni fog a telefonjára egy kódot, illetőleg megkérte, hogy menjen el egy bankautomatához. A hívott férfi ezt nem tudta teljesíteni, ezért az élettársa telefonszámát adta meg a fogvatartottnak. A vádlott a nőnek beszámolt a "nyereményről", azzal a megjegyzéssel, hogy csak úgy juthat hozzá a pénzhez, ha 15 ezer forinttal feltölt egy telefonszámot. A nő a neki bediktált telefonszámokra 15-15 ezer forintot, összesen 75 ezer forintot töltött fel.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházfokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: börtön, bűnöző, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni