" />
Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 05. 07:30, csütörtök | Helyi

Megint szép lesz....

Megint szép lesz....

V

- Soha ennyi pénz nem volt sporttámogatásra, mint a társasági adó megcímkézési lehetőségével - hangsúlyozta Bánki Erik, aki egyben az MLSZ elnöke is. - A társasági adó 70 százalékának megcímkézési lehetőségével 25 milliárd forintot lehet sporttámogatásra fordítani. Ugyanakkor ez az összeg nem váltja ki az önkormányzatok feladatvállalását, inkább lehetőséget biztosít arra, hogy a pályázatoknál önrésszel rendelkezzenek.

Kiemelte, hogy azért fontos a nehéz gazdasági helyzetben a sportra költött pénz, mert hazánk lakosságának 9 százaléka mozog csak hetente legalább kétszer 45 percet, míg tőlünk nyugatabbra ez 15-20 százalék között van. A sport pedig összefüggésben van az egészséggel, s az egészségügyre fordított pénzzel. A logikája az, ha többet sportolunk, akkor egészségesebbek vagyunk, s ha egészségesebbek vagyunk, akkor az államnak sokkal kevesebb pénzébe kerülünk.

Ennek értelmében vezetik be már ősztől az alsó tagozatban a minden napos testnevelést. Még egy szörnyű adat. Hazánkban a 9-14 év közötti gyerekek 50 százaléka túlsúlyos, s ezek jelentős része már egészség károsodott is emiatt.

De átugorva városunkra. Kiemelte, hogy mennyire jó úton halad a stadion befejezésének ügye, s hogy hamarosan megkezdődhet, minden feltétel adott ugyanis ahhoz, hogy a vidámpark területén elkezdődhessen a sport és szabadidő központ beruházása.

Lapunk kérdésére elmondta, hogy újra kellene idegenforgalmi szempontból Dunaújvárosnak magát gondolnia. Fontos előnyünk Budapest közelsége és a Duna. Ezért szerinte a konferencia és sporttúrizmus nagyon fontos. Itt a főiskolával közös koncepció kidolgozása is lényeges szempont. Előny lehet az edzőtáborok szervezése, és javasalata szerint a nagyobb hangsúlyt kellene, hogy kapjanak a vízisportok is.

Dr. Dorkota Lajos, kormánymegbízott, városunk országgyűlési képviselője zárszavában megköszönte Bánki Erik támogatását, s hitet tett amellett, hogy városunk ismét a nemzet sportvárosa lesz, még ha az alapokról kell is újra kezdeni.

Egy kis nosztalgia.... végezetül

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.