Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 20. 14:39, péntek | Helyi

Megszépül az uszoda

Megszépül az uszoda

Elkezdődhet az uszoda felújítása is, erről tartott Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki megbízott és Cserna Gábor polgármester.

Galambos Dénes hangsúlyozta: Újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett a Modern Városok program megvalósulása városunkban . A következő lépésként elkezdhetjük a Fabó Éva Uszoda rekonstrukcióját, amelyhez most már hozzá is rendelt a kormány 2,9 milliárd forintot.
Ez azért volt nagyon fontos számunkra, mert a tegnapi döntéssel ütemterv szerint tudunk haladni a Városi Fürdő és Vízisport Centrum létrehozásával.
Nem volt könnyű menetelés, hiszen nagyon sok megyeszékhely, és megyei jogú város legkülönbözőbb elképzelése vár még jóváhagyásra. De a jól előkészített munka és a hiteles képviselet meghozta a gyümölcsét. Megemlítette, hogy munkájában számíthatott dr. Dorkota Lajos támogatására.

Cserna Gábor megköszönte, hogy Galambos Dénes munkájára, ahogy országgyűlési képviselőként, most miniszterelnöki biztosként is számíthatunk. Ezzel szemben mit tett a városért az elmúlt 100 nap alatt a város képviselője Pintér Tamás?

A most induló projektben megújul az uszoda tetőtől talpig, azaz a tetőtől a medencékig. Kicserélt tető, ablakok, lelátók, burkolatok, gépészet várja majd a vendégeket és a sportolókat. Harmadik ütemben a külső medence felújítására kerül majd sor.

A többi beruházás előkészítése is tervszerűen halad. Látjuk, ahogy épül a Zöld Sztk helyén a kormányhivatal, megnyílott a visszavásárolt élményfürdő, előkészület alatt van a Belvárosban a mozi és környékének átalakítása, készülünk a Sportcsarnok felújítására, már lassan véget ér Vasmű úti zöldterület megújulása is, hogy csak néhányat emeljek ki a most előkészítés alatt levő vagy már folyó beruházások közül.

- Közösen, együttműködve, egymást segítve, a Kormány támogatásával minden elképzelésünk megvalósulhat- hangsúlyozta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.