Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Május 18. 21:47, szerda | Helyi

Megtekinthető Táborállás rendezési terve

Megtekinthető Táborállás rendezési terve

Dunaújváros Főépítésze az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény előírása szerint 2011. május 17-től – 2011. június 17-ig közszemlére bocsátja a dunaújvárosi Szigeti út - Hajós utca – Táborállás

A megtekinthető rendezési tervmódosítás lényege: építési tilalom elrendelése a Táborállás északkeleti részére, pontosabban a Szigeti út, Hajós utca, Táborállás utca, Barsi Dénes utca, Ezüstfenyő utca, a Holcim betonkeverő telep mellett az alsó Duna-partra vezető út, az Üdülő sor által határolt területre terjed ki. Az építési tilalom nem vonatkozik a kárelhárítási tevékenységre.

Tavaly ősszel, a löszpart megcsúszásakor szakmai előkészítettség hiánya miatt akadályba ütközött az építési tilalom elrendelése. Ehelyett átmeneti intézkedésként ideiglenesen változtatási tilalmat foganatosított az önkormányzat, amit most készülő rendezési tervmódosítás fog felváltani.

Az elkészült tervjavaslatról véleményt nyilvánítottak a különféle illetékes szakhatóságok. Legtöbbjük egyetért az építési tilalom elrendelésével, vagy mellőzi állásfoglalását. A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnöksége támogatja, hogy a partfalmozgás következtében kialakult természeti, környezeti veszélyeztetettség érdekében az érintett területen építési tilalom elrendelhető legyen.

A Fejér Megyei Kormányhivatal nemcsak egyetért az építési tilalom elrendelésével, a véleményezési eljárásban is részt kíván venni, sőt szakmai konzultációval is segíteni kívánja a munkát.

A Dunaújvárosi Víz, Csatorna és Hőszolgáltató Kft. nyilatkozata ugyancsak egyetértő, sőt szükségesnek tartja a területen a szennyvíz- éscsapadékvíz elvezetés teljes körű biztosítását.

A dokumentáció megtekinthető a városháza „A” épületének I. emeletén hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 12 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.