Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 08. 20:14, csütörtök | Helyi

Megtévesztették az áruházban? Nem ezt ígérték? Ismerős?

Megtévesztették az áruházban? Nem ezt ígérték? Ismerős?

Januártól kéthetente várnak mindenkit a Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai

Mindenkinek volt már rossz élménye vásárlás közben. A múltkor gyertyákat vettem az adventi koszorúhoz. Kiválasztottam a négy darab gyertyát tartalmazó csomagot, meg is lepődtem, hogy ilyen olcsón találokegy nagy hipermarketben, 499 forint volt ráírva, gondoltam akkor biztos annyiba is kerül... Ezzel szemben 759 forintot kellett érte fizetnem. Mit lehet ilyenkor csinálni? Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel lehet fordulni a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársaihoz most már városunkban is.

A Városháza 213-as termében januártól kéthetente tartanak majd ügyeletet, hogy segítsenek mindenkinek, aki úgy érzi, hogy fogyasztóként érdeksérelmet szenvedett. Többen is fordultak már hozzájuk már a második helyi ügyfélfogadási napjukon segítségért, vagy tanácsért. Első sorban internetes vásárlással kapcsolatban kértek felvilágosítást, de a panaszok között szerepelt a gázszolgáltatás, a megtévesztő árubemutatók, hitelek szerepeltek a bejelentések között. És bár mi vásárlók egyre tudatosabbak és tájékozottabbak vagyunk, mégis talán igaz az a közhely, hogy "jobb félni, mint megijedni". Ha kell és szükséges, intézkedésre is sor kerülhet a fogadóórák ideje alatt. Januártól tehát kéthetente csütörtöként segítség a városháza második emeletén a 203. teremben.

Ahol minden rendben

A polgármesteri hivatal épületének földszintjén igazi „mini” karácsonyi vásár található. Egy család árulja másodállásban termékeit. A szülők három kisgyereket nevelnek, így esténként ajándékokat, dísztárgyakat készítenek, hogy jobbítsanak az anyagi helyzetükön. A pár kis asztalon több "karácsony" van, mint a legnagyobb áruházak vagy plázákban polcain. Saját készítésű , egyedi, szép, karácsonyfa díszek, üveggömbök, gyertyák. December 23-ig a városháza bejáratánál várják a vásárlóikat.
Ellenőrizte már őket a NAV, és a fogyasztóvédelem is. Megdicsérték a családot, hogy minden ár rendben látható, hiszen minden engedéllyel rendelkeznek, minden igazolványuk megvan, nyugtát is adtak, tehát náluk mindent rendben találtak. Most már csak a vásárlóikat várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.