Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 17. 20:29, péntek | Helyi sport
Forrás: dufkse.hu

Megújuló struktúra a dunaújvárosi futball utánpótlásában

Megújuló struktúra a dunaújvárosi futball utánpótlásában

A dunaújvárosi DUFK SE a közelmúltban célul tűzte ki a minőségi utánpótlás feladatok ellátását a városi labdarúgásban.

Ennek alapjai már 2006-ban létrejöttek, akkor még a Dunaújvárosi Városi Sportiskola alsókorosztályos bázisaként működtették. Ebben az időszakban 150 gyermek futballozott az egyesület színeiben!
Időközben gyakorlatilag megszűnt a DVSI, az elmúlt egy év az újjáépítés éve volt. A korosztályok kialakítása mellett az egyesület a Bozsik egyesületi programokon minden korosztályban képviseltette magát, valamint a téli időszakban teremtornákon való részvétellel biztosították a csapatok versenyeztetését.
Ezen felül edzőmérkőzéseket szerveztek, így a gyermekek megmérkőzhettek a Paks, a Pápa, vagy épp az Iváncsa korosztályos csapataival. Az idei évben rengeteg izgalmas feladat vár az egyesületre. Szeretnének a náluk nevelkedő gyerekeknek rendszerszintű folyamatot biztosítani, óvodás kortól egészen a felnőtt futballig.
A kiválasztás kibővítése folyamatában az egyesület az óvodai képzésben is nagyobb szerepet kap, továbbá három általános iskolai intézményben, a Körösi, a Vasvári, valamint a Dózsa György Általános Iskolában heti rendszerességgel tart tanfolyamot, a szeptemberi iskolakezdést követően.
A dunaújvárosi önkormányzat támogatásának köszönhetően, az egyesület már ebben a szezonban lehetőséget kapott egy amatőr státuszú felnőtt csapat megszervezésére, versenyeztetésére, ezzel biztosítva az utánpótlás csapatok minőségi bajnokságban való részvételét.
A Modern Városok Programján belül megépülő radari, nagyméretű műfüves pálya kapcsán egyeztettek először a felek ennek a célnak a megvalósításáról. A város ifjúságáért és sportjáért elkötelezett városvezetők, közülük is kiemelten Cserna Gábor polgármester, valamint Kovács Judit a Dunaferr SE elnökségi tagja rendkívüli erőfeszítéseinek köszönhetően, a dunaújvárosi közgyűlés által elfogadott 12 000 000 forintos támogatásban részesültek, amellyel megteremtődött-e célok megvalósításához szükséges anyagi forrás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből