Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 25. 18:21, péntek | Helyi

Mese egy játékról, egy ötletről és egy vállalkozásról

Mese egy játékról, egy ötletről és egy vállalkozásról

A csepphinta története

Biztos, hogy sokan hallottak már a csepphintáról. Egy olyan alkalmatosság, amelyben pihenhet, hintázhat, játszhat a kisebb és nagyobb gyerek, s a szakemberek és a tapasztalatok szerint még mozgás és idegrendszeri fejlesztésére is alkalmas.

Gitamom márka név alatt, gyönyörű, színes, igényes darabok kaphatók a piacon, de azt senki nem tudja, hogy valójában egy gondoskodó nagymama és egy fiatal kétgyermekes anyuka van a termékek és a vállalkozás mögött.

Szalai Attila a Dózsa Mozicentrum Kft. egyik tulajdonosának felesége Margó pedig nem csupán kislányát és kisfiát neveli, hanem ötletadója, kreatív mindenese a csepphintáknak, s a nagymama pedig, azaz Gita mama váltja valóra az ötleteket.
Margó a kezdeteket meséli. Először kislányuknak szerettek volna egy ilyen hintát, de nem találtak olyan igazit. Határozott elképzelése volt, s a kereskedelemben kaphatók vagy minőségben, vagy kialakításban nem feleltek meg neki. Édesanyjához fordult, aki varrónő, hogy varrjon egyet a kis unokájának. Már az első darabnak akkora sikere volt, hogy barátok, ismerősök könyörögtek, hogy az ő gyerekeiknek készítsen Gita mama egy-egy ilyen játszó-pihenő-fejlesztő alkalmatosságot. Közben Margó „piacot kutatott”, kiderítette, hogy honnan lehet beszerezni a megfelelő minőségű alapanyagot. Hiszen strapabírónak kell lenni az anyagnak, s varrásnak is.


- Nem volt ez annyira egyszerű, mint ahogy ezt most mondom. Nagyon kevés helyen gyártanak olyan minőségű textil, szövet alapanyagot, ami megfelel a feltételeknek, s biztonsággal elviseli még az ördögfiókák igénybevételét is, ugyanakkor színes és vidám hangulatú is.

De megtalálták, s azt a töltetet is, amely kényelmes, könnyen kezelhető és tisztántartható is, hiszen „balesetek” a kicsiknél könnyen előfordulhatnak.
Gita mama pedig varrt és csak varrt, mára már megélhetésévé vált a csepphinta-készítés. Most már kiforrott, minden elemében kidolgozott, s rendkívül igényes terméket gyártanak és forgalmaznak. Éppen ezért döntötték el, hogy márkanevet választanak, hogy lássák a vevők, ők felelősséget mernek vállalni a termékeikért.

Így már szívesen ajánlják bölcsődéknek, óvodáknak, védőnőknek, játszóházaknak, gyógytornászoknak és a felnőtteknek kialakítottat az idősebbeknek is. Webáruházukból az ország minden pontjára szállítanak, sőt már külföldön is keresett a csepphintájuk. S remélik, hogy ezzel örömöt tudnak szerezni nagyon sok kisgyermeknek, s néhány óra nyugalmat pedig a szüleiknek, kikapcsolódást a felnőtteknek is.

Címkék: csepphinta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.