Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 14. 09:05, csütörtök | Helyi

Mind nagyobb gond a parkolás Dunaújvárosban is.

Mind nagyobb gond a parkolás Dunaújvárosban is.

Víztakarékosság az óvodákban, bölcsődékben, tervezik a parkolóhelyek bővítését, járdafelújításokat, lesz szúnyoggyérítés, fél áron válthatnak belépőt az Agárdi Popstrandra a dunaújvárosiak.

Noha hajdan „szellős városként épült” Dunaújváros, napjainkra mindinkább szorító gonddá vált a megfelelő számú parkolóhely pótlólagos kialakítása, mert oly mértékben megnőtt mind a városban, mind vonzáskörzetében a gépjárművek száma. Az igénynövekedéssel nehéz lépést tartani. A gazdasági és területfejlesztési bizottság szerdai (2018. 06.13.) két előterjesztést is véleményezett, amelyekről a végső szót a június 21-i közgyűlés mondhatja ki. Az első címe: „Javaslat Dunaújvárosban a belváros területén a belvárosban új parkolóhelyek létesítésére vonatkozó tanulmányterv készítésére”.A tanulmányterv a Szórád Márton út, Dózsa György út, Kallós Dezső utca, Építők Útja, Vasmű út, Kossuth Lajos utca, Panoráma utca, Batsányi János utca, Apáczai Csere János utca területeit öleli fel. A tervezés költsége bruttó 10,1 millió forintot igényel. E témánál Lőrinczi Konrád képviselő kinyilvánította, hogy az érintett területek önkormányzati képviselőit is szükséges bevonni az előkészítő munkába, amit egyébként a DVG Zrt. végezne el.

A témával foglalkozó másik előterjesztés a „Javaslat parkolóhelyek és gyalogátkelőhely tervezése Dunaújváros területém”, amely már konkrét területekre irányul: így a Vasmű út 47 – 57 előtti. A Liszt Ferenc kertben, a Lajos Király körút 9 – 11 előtt parkolók elhelyezésére vonatkozó parkolók, a Lajos Király körút 11 – 13 előtt pedig gyalogátkelőhely tervezése szerepel. Bruttó 6,3 millió forintért. A tervezői feladtat megbízottja ugyancsak a DVG Zrt.

Egy további közgyűlés elő kerülő téma lesz a Dunaújváros területén járdák és lépcsők felújításáról szóló napirendi pont, amely elsősorban a Dózsa és a Római városrészek kisebb közterületi hibáinak korrekcióját tartalmazza bruttó 30,8 millió forint összegben- A kivitelező ez esetben is a DVG Zrt. lehet.

Saját hatáskörében döntött a bizottság – más illetékes bizottságokkal egyetemben - városunk 11 óvodai és 5 bölcsődei egységének víztakarékos csapokkal történő felszereléséről. Evégett három cégtől kértek ajánlatot megfelelő berendezések szállítására és felszerelésére. Az intézkedéstől jelentős víztakarékosság remélhető.

Ugyancsak sokakat érintő bizottsági döntés a környékbeli településekkel együtt tervezett idei szúnyoggyérítés. A nyertes pályázó a Szemp-Air Kft. A szúnyoggyérítés időtartama júniustól október végéig terjed, költsége bruttó 10,8 millió forint-

Idén is 50%-os kedvezménnyel látogathatják a dumaújvárosiak az Agárdi Popstrand rendezvényeit, mert a bizottság – vélhetően a többi bizottsággal egyezően – megszavazta a szervezők által kért bruttó 571 ezer forint támogatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.