Városlista
2018. november 14, szerda - Aliz

Hírek

2018. Július 03. 17:41, kedd | PR

Minden, amit a fürdőszobai csaptelepekről tudni kell

Minden, amit a fürdőszobai csaptelepekről tudni kell

A fürdőszoba szaniterek kiválasztása csak elsőre tűnik könnyű feladatnak. Ha már eldöntöttük, hogy milyen kádat szeretnénk, jöhet a következő lépés, a csaptelek(ek) kiválasztása.

Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Érdemes egy kicsit tehát körbe járni a kád-csaptelep témakört, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fürdőkádat választottunk ki, mert ehhez nemcsak stílusban, de működési és kényelmi szempontból is passzolnia kell a csaptelepnek. Vegyük sorra a típusokat, és, hogy mit kell róluk tudni.

Alaptípusok

Sokféle csaptelep létezik, alapvetően megkülönböztetjük a konyhai és fürdőszobai csaptelepeket. Mi most a fürdőszobaiakban mélyedünk el igazán, ezen belül vannak a kádcsaptelepek, mosdócsaptelepek, zuhanycsaptelepek, termosztátos csaptelepek, bidécsaptelek, valamint a zuhanyoszlopok.

Hová szerelhetjük a kádcsaptelepet?

A kérdésre a válasz a fürdőkádunkon múlik. Beépített fürdőkád esetén, amely lehet szögletes, aszimmetrikus és sarokkád is, a csaptelep leginkább fali vagy kádperemre szerelhető. Ugyanakkor már itt is sokféle típusban gondolkodhatunk, hiszen van olyan falba süllyesztett csaptelep, amelyet kifejezetten fürdőkádhoz ajánlanak, nem csak zuhanykabinhoz. A kádperemre szerelhetőek között pedig ott van az igen látványos megoldás, a vízesés-csaptelep is.

Szabadon álló kádak esetében a padlón álló kádcsaptelep közül választhatunk. Itt is arra kell ügyelnünk, hogy a csaptelep stílusa passzoljon a fürdőkádéhoz, így alkothatnak tökéletes egységet a fürdőszobában.Termosztátos csaptelep

A termosztátos csaptelep megkönnyíti a víz hőmérsékletének beállítását. Kiegyenlíti a vezetékben lévő víznyomás és vízhőmérséklet ingadozásait, így tud mindig a kívánt hőmérsékletű fürdővíz folyni belőle.

A termosztáton található blokkológomb segít megakadályozni, hogy a gyerekek leforrázzák magukat forró vízzel. Ráadásul víz- és energiatakarékos választás is a termosztátos csaptelep, mert kisebb a vízvesztesége, mint a hagyományos, minden alkalommal beállítgatós változatoknak.

Átfolyós, vízmelegítő csaptelep

Azokban a helyiségekben, ahol nem lehet megoldani a melegvíz vételezést (például egy raktárban vagy garázsban), ott igazán jó szolgálatot tehet egy vízmelegítő csaptelep, amely akár pár másodperc alatt is fel tudja melegíteni a vizet a kívánt hőmérsékletre.

Működéséhez szabványos elektromos csatlakozási-, valamint vízbekötési pontra van szükség. Ezek a csaptelepek is kaphatóak különböző extrákkal, mint LED-es kijelző, vagy tusrózsával kiegészített verzió.

A fürdőszobai csaptelepek kiválasztásánál törekedjünk arra, hogy lehetőség szerint egy termékcsaládból válasszuk ki őket. Így nemcsak „nagyjából” fognak illeni egymáshoz, hanem ugyanaz lesz a stílusuk és dizájnjuk, emiatt lesz tökéletes az összhangjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 08. 16:24, csütörtök | PR

Ezt biztos nem gondoltad az erőspaprikáról...Meglepő tények!

Gondoltad volna az erős paprikáról, hogy nem csak az ételeidet teszi ízletesebbé, hanem az életedet is megkönnyíti?

2018. November 08. 15:47, csütörtök | PR

Hogyan válasszunk étkezőasztalt?

Nagy fejtörést okozhat egy jó étkezőasztal kiválasztása. Szeretjük, ha elfér rajta minden, nem foglal sok helyet, mindemellett alkalomadtán a családi vendégsereget is le tudjuk mellé ültetni.

2018. Október 30. 14:29, kedd | PR

Hogyan tovább a TELC után?

A frankfurti központ bejelentése meglepte a nyelvvizsgára készülőket. A méltán kedvelt akkreditált, államilag elismert TELC vizsgát jövő februárig lehet letenni. Hogyan tovább ezután?

2018. Október 16. 13:41, kedd | PR

Új üzletágat indított a Jánosik Kft.

Új üzletágat nyitott a több lábon álló, évi több mint 10 milliárd forintos árbevételt elérő Jánosik és Társai Kft.