Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2019. Január 10. 09:01, csütörtök | Helyi sport
Forrás: fotó: dlsz.hu

Minden szinten csúcsjavítás

Minden  szinten  csúcsjavítás

Január 4. és 6. között rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a XVI. Carissa Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó-tornát. Petrás Gáborral (képünkön), a DLSZ főtitkárával beszélgettünk a kupa kapcsán.

- Minden szinten rekordot döntöttünk. A jótékonysági akciónk bevétele még sohasem érte el a kétmillió forintot, most igen. Ilyen erős mezőny még nem volt, ebből kiindulva a színvonal sem volt ilyen magas, mint most. Arra sem volt még példa, hogy a nevezések megkezdése után egy héttel már vissza kellett utasítani kérelmeket. Annyira népszerű a Carissa Kupa az országban, hogy Balmazújvárosban el kellett halasztani egy tornát, mert mindenki ide akart jönni játszani.

A Carissa Kupa minden évben arról is szól, hogy a szervezők, a résztvevők minden évben jótékonykodnak. Adott a kérdés: mi alapján döntenek arról, hogy kit segítenek.

- Sok kérés fut be a DLSZ-hez, mi ezek után kérjük az érdeklődő szervezetet, magánszemélyt, adjon be egy pályázatot. Van egy szakmai bizottságunk, amely dönt arról, hogy hol lenne az adott évben a legjobb helyen a segítség. Idén a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Terület Szervezetét támogattuk, az akciónk szlogenje az "Egy csepp segítség" volt. Azt hiszem jól döntöttünk, mivel a Vöröskereszt az, amely rengeteget segít az embereknek. A helyszínen 1 085 500 forint jött össze a csapatok nevezési díjának egyrészéből, a tombolából és a különböző felajánlásokból. Ezt egészítette ki Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere kétmillió forintra, nagyon szépen köszönjük neki, hogy ennyire mellé állt a kezdeményezésünknek.

Végezetül álljon itt azok névsora, akik felajánlásokat tettek, megérdemlik.

DLSZ TÁRSADALMI FELELLŐSSÉG VÁLLALÁS BIZOTTSÁGA, A BENEVEZETT CSAPATOK, GLOBÁL BIG BULDING ZRT., RONEKO KFT., DAV ZRT. FERROBETON ZRT., GRABARICS KFT., HARDFERR BAU KFT., KÖDI GENERÁL KFT., K-MAX PLUSZ KFT., KAMONDY MÁRTON, HORVÁTH ATTILA, PRIBIL SÁNDOR, TONKA PÉTER, WEISZ GYÖRGY, KISS MILÁN, MRÁZ BALÁZS ÉS CSALÁDJA, ADOMÁNYLÁDA, TOMBOLA, CSERNA GÁBOR DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 13. 15:48, vasárnap | Helyi sport

VERESÉG NAGY KÜZDELEMBEN!

Fordulatos, kemény csatában szenvedett egygólos, 25-24-es vereséget akadémiánk felnőtt csapata a Debrecen elleni hazai bajnokin.

2019. Január 12. 14:28, szombat | Helyi sport

A dunaújvárosi Bodor Péter a legjobb magyar motorcsónak-versenyző

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 59 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

2019. Január 12. 14:10, szombat | Helyi sport

2018 legjobb sportolói: dunaújvárosiakra is lehet szavazni

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke az M4 Sporton ismertette a listákat. Az MSÚSZ elnöksége és a Magyar Paralimpiai Bizottság 11 kategóriában tízes jelöltlistát állított össze - dunaújvárosiakkal...

2019. Január 12. 10:51, szombat | Helyi sport

Folytatás a Hokiklub ellen

A Hokiklub Budapest ellen folytatja az ERSTE Liga bajnokságát a Dunaújvárosi Acélbikák csapata január 13-án, vasárnap 17 órától hazai jégen.