Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 14. 01:56, szerda | Helyi

Miniszter az élményfürdőben

Miniszter az élményfürdőben

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztésért felelős miniszter volt ma városunk vendége.

Mint ismeretes a kormány döntően állami forrásból megyeszékhelyek és a megyei jogú városok fejlesztését tűzte ki célul. Ezt a célt a Modern Városok Program segítségével igyekeznek megvalósítani. Ezen programok során a városok olyan elképzeléseihez, terveihez nyújt segítséget a kormány, amelyek megvalósítása saját erőből nem lenne lehetséges.

Kósa Lajos, miniszterként segíti a programok végrehajtását, s minden érintett város vezetőivel és országgyűlési képviselőivel a helyszínen is konzultál. Ez volt a mai látogatásának apropója.

A már ismert program-pontok jelenlegi állásáról tájékozódott, Elmondta, hogy eddig városunk 34 milliárd forint ilyen jellegű céltámogatást kap. Ebben szerepel a helyszínül szolgáló élményfürdő, uszoda beruházása, a szabadstrand, a volt vidámpark korszerűsítése, a radari pálya rendbetétele, a közlekedés fejlesztése, a logisztikai csomópont létrehozása, s az utak fejlesztése is.

Mindezeknél érdekes adalék volt, hogy egy a tervezetnél nagyobb kikötő létrehozása is szóba jöhet, mint azt Kósa Lajos elmondta, városunk elképzeléseinek támogatásától nem zárküzuk el Orbán Viktor miniszterelnök sem. Egy olyan kikötőről lenne szó, amely a kiránduló hajóknak is megállóhelyet biztosítana.

Elmondta azt is, hogy úgy látják, hogy felül kell vizsgálni a Béle tér kihelyezését a vasútállomáshoz, úgy tűnik, hogy a dunaújvárosiak ragaszkodnak a városközponti elhelyezéshez, így lehet, hogy kettős központtal is számolni kell.

Hangsúlyozta, hogy most folyik az Intercisa Múzeum épületének felértékelése, amennyivben az ár megszületik, a program biztosítja a megvételéhez a lehetőséget, hogy egy új szálloda jöhessen létre a helyén.

Cserna Gábor polgármester felidézte a Modern Városok Program dunaújvárosi születését, s elmondta, hogy a program pontjai haladnak, épülnek, a tervezések és a kivitelezések folyamatban, így a 2022-ig tartó fejlesztés folyamatosan szépülést , fejlődést jelent a városnak, így a beruházás átadásához közelít a helyül adó élményfürdő, a birkózó csarnok, s nagyon jó ütemben halad a Zöld Sztk felújítása is.

Galambos Dénes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a program nem csupán Dunaújvárosnak, hanem az egész térségnek hasznos, hiszen az utak fejlesztésével a települések megközelíthetősége, a munkába járás fog jelentősen javulni, ezáltal a falvak , kisebb városok megtartó ereje is nőni fog.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.