Városlista
2019. január 21, hétfő - Ágnes

Hírek

2018. Szeptember 11. 14:17, kedd | Helyi

Mit csinál a miniszterelnöki biztos?

Mit csinál a miniszterelnöki biztos?

Ezzel a kérdéssel fordultunk a kinevezését követő néhány hónap elteltével dr. Galambos Déneshez, akit Orbán Viktor miniszterelnök Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosává nevezett k

- A miniszterelnöki biztos, amikor a megbízását egy határozatban megkapja, abban részletesen felsorolják, mik a feladatai. Nyilvánvaló, hogy ebben mindent nem lehet rögzíteni, ezek elsősorban keretek. Ehhez képest a feladatát csak úgy tudja elvégezni, ha folyamatosan tartja a kapcsolatot a térség településeivel, Dunaújváros Megyei Jogú Város vezetőivel, a szakemberekkel, a megyei kormányhivatallal, a megyei területfejlesztési és az országos szervek, minisztériumok vezetőivel. Megbeszéli az elkészült terveket, koncepciókat, tájékozódik a különböző fejlesztési lehetőségekről, részt vesz a lebonyolításuk koordinációjában. A meghatározó vállalkozások vezetőivel is egyeztet, ismeri a helyzetüket, elképzeléseiket.

- Miért volt fontos a miniszterelnök úrnak, hogy Dunaújváros és térségére miniszterelnöki biztost nevezzen ki?
- Egyértelműen azért, mert hangsúlyosnak tartja Dunaújváros és térsége a fejlődését. Miniszterelnöki biztost csak olyan feladatra nevez ki a miniszterelnök úr, ami hazánk számára kiemelt jelentőséggel bír. Folyik a Modern Város Program, számos TOP-os beruházás, elkezdődik a Modern Falvak Program, érint bennünket a paksi beruházás is. Számos, hazánk életében is jelentős nagy vállalkozás működik Dunaújvárosban és térségében. Rengeteg a munka és a feladat.
- Ennek van egy politikai vonzata is. Nem bízik a megválasztott országgyűlési képviselő munkájában?
- A kormányhivatal vezetőjeként volt rálátásom az egész megye helyzetére. Országgyűlési képviselőként a gazdasági bizottságban dolgoztam. Ismertem, ismerem a folyamatokat. Egy „mezítlábas” képviselőnek nem állnak rendelkezésére olyan információk, amelyek a pontos és fontos döntések meghozatalához szükségesek. Nincs meg hozzá az a tapasztalata, rálátása, kapcsolata, amelyek egy ilyen összetett feladat ellátásához szükségesek.
- Az országgyűlési képviselői mandátum ehhez ezek szerint nem elegendő?
- Másképp fogalmaznék, ez a munka olyan többletet igényel, ami tartalmaz politikailag fontos elemeket, de tartalmaz szakmai képességeket, kapcsolati elemeket is, ezeket kell ötvözni.
- Ugyan az áprilisi választáson a négy évvel ezelőttinél több szavazatot kapott, mégsem Ön nyert. Ezek szerint miniszterelnök úr bizalma töretlen Ön iránt…
- Miniszterelnök úr az eredményt pontosan ismeri, és méltányolja az elvégzett munkát. Ez az, aminek a felkérést köszönhetem.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 08:27, hétfő | Helyi

IX. Pentelei Kolbászfesztivál

A IX. Pentelei Kolbászfesztivált január 26-án, szombaton rendezi meg a Városháza téren a Pentele Hagyományőrző Egyesület Szabó Tamás vezetésével.

2019. Január 21. 08:21, hétfő | Helyi

Horváth Béla történész újabb előadása

Horváth Béla történész előadásai nagy népszerűségnek örvendenek Dunaújvárosban. A következő január 21., hétfőn 18 órakor kezdődik.

2019. Január 21. 08:13, hétfő | Helyi

A Magyar Kultúra Napja Dunaújvárosban

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezendő önkormányzati ünnepségen a Városháza \"C\" szárnyának házasságkötő és rendezvénytermében a \"G Bunker Quintet\" jazz-formáció ad koncertet január 22-én, kedden 18 órakor.

2019. Január 11. 19:20, péntek | Helyi

Az első idei kirakodó vásár

Országos kirakodóvásárt tartanak január 13-án vasárnap Dunaújvárosban.