Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 03. 17:19, kedd | PR

Most érdemes kiváltani a tartozásokat személyi kölcsönnel

Most érdemes kiváltani a tartozásokat személyi kölcsönnel

Az elmúlt években kimondottan jó kondíciókkal lehet a hiteleket elérni, ez immár köztudott. Ám azt, hogy a régi kölcsönöket fel lehet váltani az új, könnyebben kifizethető változatokkal, azt sokan nem tudják.

Összehasonlíthatatlan különbségek

Hosszú ideje nagyon alacsonyan van az alapkamat, ami - többek közt - az összes hazai hitelt befolyásolja. Az alapkamat szintet a jegybank határozza meg illetve ‘állítja be’, és a gazdaság élénkítése mellett igen változatos hatásai vannak. A bírálók szerint könnyen kipukkanó buborékokat is létrehoz a gazdaságban.
Áldásos hatása viszont, hogy mind a lakáshitelek, mind a személyi kölcsönök THM-je (teljes hiteldíj mutatója) hosszú ideje nagyon alacsonyan tartózkodik, lehetővé téve, hogy a kölcsönöket könnyebben és rövidebb idő alatt fizethessük vissza.
A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy oda kell figyelni, hogy lehetőleg hosszú ideig fix, de ha lehetséges, végig fix hitelt vegyünk fel. A kamatok ugyanis olyan rég vannak a mélyben, hogy minden mesterséges beavatkozás, illetve a közeljövőre tett ígéret ellenére tíz év múlva láthatunk kamatemelkedést. Ez pedig azt jelenti, hogy a THM-ek akár a duplájára nőhetnek.

Mivel tíz százalék alatti THM-mel is lehet kölcsönöket felvenni, az érdeklődés nagyban nőtt a hitelek iránt. 2018 első negyedévében 55 százalékkal több személyi kölcsönt kötöttek a bankoknál az előző évi adatokhoz képest.
Pozitív jelenség, hogy a szakértők szerint ma már tudatosabban költjük el a felvett pénzt, lakáskorszerűsítésre, autóvásárlásra használják inkább, mint például exkluzív nyaralásokra.

Akár nyolc kölcsönt is felcserélhetünk egy jobbal

Mégha nem is vásárolnánk most semmit hitelre, nagyon érdemes a korábban felvett, döcögősen fizetett kölcsöneinket kiváltani a jelenlegi olcsóbb változatokkal. Az adott kölcsön feltételeinek részletezésében általában közlik, saját banki vagy idegen banki hitel kiváltására felhasználható-e, de ennek utána is érdeklődhetünk.

Léteznek ajánlatok a piacon, amelyekkel akár 8 kölcsön is kiváltható. A hitelbírálaton ezeknél az adósságrendező hiteleknél is át kell esni, de ha megfelelőnek találnak minket, akkor könnyebben és egyszerűbben törleszthetjük adósságainkat, illetve már csak adósságunkat.

Ha drágább típusú hiteleink vannak, például a kissé kockázatos hitelkártya vagy az aránylag magas THM-mel rendelkező áruhitel az, amitől szívesen megszabadulnánk, akkor is érdemes személyi kölcsönök közül választanunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.