Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 09. 08:13, péntek | Helyi sport
Forrás: Dab. docler

Most sajnos esély nélkül játszott a DAB

Most sajnos esély nélkül játszott a DAB

Félgőzzel is simán verte a Dab.Docler gárdáját a SAPA Fehérvár AV19 EBEL-alakulata az OB I. elődöntőjének első összecsapásán ma este: 0-3 lett a vége, ennél sokkal több kell az Acélbikáktól – minden szinten, minden téren. Folyt. k

A Sapa Fehérvár AV19 első együttese ellen kezdte meg szerpelését ma este a bajnoki elődöntőben a Dab.Docler jégkorong csapata. A találkozónak és a párharcnak a fehérváriak az esélyesei, ám az Acélbikák azt ígérték, hogy igyekeznek megszorítani vetélytársukat.

Lassú, gyenge hazai kezdés

Ehhez képest nagyon gyenge iramban kezdték a mérkőzést a hazaiak, akik mintha megszeppentek volta a vendégek válogatott játékosaitól, így az első két percben Sevelának többször is védéssel kellett megóvnia ketrecét. A 3. percben azonban ő is hibázott, hiszen Ryan gyengécske lövése átcsúszott a lábai között, így korán előnybe került a Sapa, mely a folytatásban is lényegesen veszélyesebben játszott az Acélbikáknál (0-1). A játékrész dereka felé közeledve emberelőnybe kerültek a Lundh-tanítványok, ám egy Hüffner-lövésen kívül nem igazán tudtak túl sokat felmutatni, így a vendégek könnyedén kivédekezték hátrányukat.
A 10. percben még nehezebb helyzetbe kerültek a házigazdák, miután egy saját harmadukban könnyelműen elveszített koronggal Klassen és Mihály korizhatott Sevela ketrece felé, s a létszámfölényt utóbbi egy lapos lövéssel gólra is váltotta, megduplázva ezzel a vendégek előnyét (0-2). Innentől kezdve a Volán játékosai nem is igazán törték magukat, s bár a hátralévő időben akadt mindkét kapu előtt egy-két helyzet, a befejezésekbe mindkét oldalon több hiba csúszott, így az első húsz perc végén magabiztos fehérvári vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Könnyed fehérvári siker

A második felvonásra igyekezett növelni a tempót a DAB, s akadtak is ekkor már komolyabb helyzetei is, ám a Volán kapuja előtt továbbra sem voltak elég határozottak a vendéglátók, akik a legnagyobb ziccereiket is elpuskázták. Eközben a vendégek nem játszottak semmi extrát, stabil mezőnyjáték mellett várták a hazai védelem kihagyását, s ahogy az első harmadban, úgy a másodikban is kíméletlenül kihasználták a DAB megingását: a 32. percben Pratt lövése pattant Mihályról Sevela ketrecébe, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (0-3). A harmadból hátralévő időben próbálkozott a szépítéssel a Lundh-gárda, ám Bálizs remek napot fogott ki, így a legnagyobb hazai helyzeteknek is sikerült útját állnia.
Az újabb térfélcserét követően a fehérváriak már nem nagyon erőltették a támadásokat, egy-egy emberelőnyük alkalmával próbáltak egy kicsit magasabb sebességi fokozatra kapcsolni, míg a Bikák küzdöttek, hajtottak becsülettel, ám az átütőerő ezúttal hiányzott a játékukból. Az elődöntő első meccsének utolsó játékrésze nem is hozott túl sok izgalmat, az utolsó percben még egy emberelőny adhatott reményt a hazai gólszerzésre, de ahogy addig, úgy ezúttal sem sikerült élni a fórral, így a Volán végül könnyed játékkal aratott magabiztos, 3-0 arányú győzelmet az ellenfelét talán túlzottan is tisztelő Acélbikákkal szemben, s magához is ragadta az előnyt a három nyert mérkőzésig tartó sorozatban.

Holnap jobbak leszünk

A találkozó után nem is volt elégedett a hazaiak vezetőedzője Stephan Lundh, akit nagyon meglepett együttese gyenge kezdése, de Kevin Primeau sem dicsérte egekbe saját játékosait.
Stephan Lundh: - Nagyon meglepett, hogy játékosaim ilyen gyenge iramban kezdték a mérkőzést, ebben a harmadban a Sapa játékosai egyértelműen gyorsabbak és pontosabbak voltak. A meccs felétől igyekezetünk magasabb tempót diktálni, s ez olykor sikerült is, de hiába akadtak helyzeteink, az ellenfél kapuja előtt továbbra sem voltunk elég határozottak. Holnap új nap, új remények, s nagyon bízom benne, hogy a mainál csak jobban játszhatunk.
Kevin Primeau: - A kelleténél több lehetőséget engedtünk a DAB-nak, ám Bálizs szerencsére nagyon jól megoldotta a feladatát. Ahhoz, hogy a következő mérkőzéseket simábban tudjuk megnyerni mindenképpen csiszoltabb, jobb játékra lesz szükségünk, s a sebességünkön is bőven van még mit javítani, ám az előzmények tükrében egy fontos győzelmet arattunk.

Dab.Docler – Sapa Fehérvár AV19
0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Velebny, Azari, Galanisz, Peterdi, Hegyi, Pozsgai, Somogyi, Mihalik, Vaszjunyin, Kiss D., Tőkési, Pavuk, Gröschl, Szappanos, Lencsés, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Papp V., Virág.
Vezetőedző: Stephan Lundh

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: