Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. November 10. 18:22, vasárnap | Helyi

Motorcsónakosok a klímaváltozás ellen

Motorcsónakosok a klímaváltozás ellen

Mintegy két tucat fát ültetett el a Dunaújvárosi Vízi Sport Club a csónakház területén. A faültetés mellett ilyenkor téliesítik a csónakházat, rendezik a csónakház környezetét is.

Ifjabb Sándor Péter elmondta, hogy fontosnak tartják, hogy a saját környezetükben is tevékenyen részt vegyenek a klímaváltozás elleni harchoz. Ezért vettek részt a tagok és a hozzátartozóik örömmel a faültetésben.

A faültetés mellett a csónakház téliesítését is elvégezték, a kertben összesöpörték az avart, befedték a szobrokat, s természetesen munka után még egy jóízű őszi grillpartira is sor került.

A sportklub tagjai több világbajnoki, európabajnoki címet mondhatnak magukénak, mint bármely más dunaújvárosi sportág.

Én ennek bizonyítékául gyorsan közös képet csináltattam a hajdani többszörös világbajnokokkal és a jelen nagy tehetségeivel.

Mihaldinecz Rudolf világbajnok elmondta, hogy a szezon nem sikerült annyira jól, mint szerették volna, ennek legfőbb akadálya, hogy a motorcsónaksport kevés támogatóval és támogatással rendelkezik, pedig a nagyon tehetséges versenyzők újabb tucatnyi bajnoki érmet hozhatnának haza városunkba.

Mindezek ellenére tényként kell leszögezni, hogy a Dunaújvárosi Vízi Sport Clubnál versenyeznek az ország élversenyzői. Ők a klubon keresztül továbbra is támogathatóak, és keresik is a lehetőséget, hiszen bármennyire is technikai sportról van szó, de már négy-öt millió forintból ismét világbajnokokat tudnánk avatni. Bízunk abban, hogy Bodor Péter Formula 250-ben vissza fogja szerezni a világbajnoki címét és Eb elsőségét. Tábori Áron is továbfolytatja sikereit a Formula 4-ben. Az idén egy vb 9. és egy eb 2 helyet mondhat magáénak. Mihaldinecz Rudolf,aki most egy Formula 1-es finn csapatnak segít be szerelőként is, továbbra is hozta a formáját, s úgy véli, hogy megfelelő hajó birtokában ismét a dobogóra tudna állni. A korábbi versenyén ennek igazolásául úgy lenyomta a fiatalokat, mint húsz évvel ezelőtt. Benne is van még lehetőség.

Címkék: motorcsónak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.