Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Szeptember 13. 18:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Mozgásra hívja az iskolákat a Magyar Diáksport Szövetség

Mozgásra hívja az iskolákat a Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jövő pénteken, az Európai Diáksport Napján (ESSD) mozgásra hívja a hazai általános és középiskolákat, amelyek között csaknem 20 millió forint értékben osztanak majd ki díjakat.

Az MDSZ a hétfői közleményében jelezte, a program célja, hogy a gyerekek életébe újra visszatérjen a rendszeres testmozgás a pandémia miatt rendkívül mozgásszegény elmúlt másfél év után.

"Tavaly a pandémia ellenére 38 országban kétmillió diák vett részt az Európai Diáksport Napján, és itthon is csúcsot döntöttünk 1353 részt vevő iskolával" - idézte a közlemény Balogh Gábort, az MDSZ elnökét. "Bízunk benne, hogy idén még több iskola fogja megrendezni a sportnapot, és ezzel itthon is sok százezer diák élheti át ismét a közös testmozgás egyedülálló élményét!"

Az MDSZ arra ösztönzi a tanintézményeket, hogy használják ki a tanév rendjében foglalt témanap lehetőségét, és a tanítási órákat, valamint egyéb foglalkozásokat ehhez a naphoz kötődően szervezzék meg. A szövetség reméli, hogy nem csupán a mindennapos testnevelésórákon, hanem más tanórákon is megmozdulnak az iskolások, már csak azért is, mert az esemény idei "fókusztémája" a kreatív mozgásterek kialakítására hívja fel a figyelmet.

Az MDSZ hangsúlyozta, hogy "a mozgás lehetősége az iskolákban és azok környezetében mind térben, mind időben jóval bővebb annál, mint azt elsőre gondolnánk. Ennek érdekében a szövetség széles spektrumot felölelő ötlettárat is készített az intézményeknek, összegyűjtve számos nemzetközi jó gyakorlatot arról, hogyan lehet az iskolai tereket mozgástérré alakítani, és a meglévő iskolai eszközöket új szemléletmód szerint felhasználni".

A toborzó kampányban a jövő héttől az idei olimpia hősei is részt vesznek: a pedagógusokhoz Szilágyi Áron, Siklósi Gergely és Lőrincz Tamás szólnak motiváló videóüzenetükben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott diáksportnapon a résztvevő iskolákat és pedagógusokat 2021-ben is kiemelt díjazás várja. A rendezvényt támogató, sport- és fitneszparkok, valamint játszóterek telepítésével foglalkozó S-tér Kft. három nagy értékű díjjal járul hozzá az iskolák részvételének motiválásához. A fődíj egy bruttó 5 millió forint értékű kültéri sport- vagy fitneszpark, melyet azon iskolák között sorsolnak ki, amelyek a 2018., 2019., 2020. és 2021. évben is töltöttek fel diáksportnapi beszámolót. Emellett egy bruttó 2,5 millió forint értékű kültéri sport- vagy fitneszparkot is kisorsolnak azon iskolák között, amelyek 2018-ban, 2019-ben vagy 2020-ban töltöttek fel diáksportnapi beszámolót, és ezt 2021-ben is megteszik. Végül egy ugyanilyen értékű kültéri sport- vagy fitneszpark kerül kisorsolásra az ESSD-hez 2021-ben csatlakozók és beszámolót feltöltők között.

Mindezeken túl az idei témanap kapcsán az első 300, beszámolót feltöltő iskolának egyenként 30 000 forint értékű sportszercsomagot biztosít az MDSZ. Kifejezetten a pedagógusoknak szól az olimpikonok exkluzív ajándéka: megyénként egy, eseményt regisztráló pedagógus, akinek az iskolája részt vesz az Európai Diáksport Napján, Magyarock pólót nyer az élsportolók által dedikált kártyával.

Címkék: diák, mozgás, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során