Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 29. 21:20, csütörtök | Helyi

MSZP: rapid jelöltcsere

MSZP: rapid jelöltcsere

Rendkívüli sajtótájékoztatón közölte Pintér Attila elnök, hogy kampány közben kényszerült rapid képviselőjelölt cserése az MSZP Dunaújvárosi Szervezete. Gombos György az új jelölt.

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be 2012. március 29-én délután Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke, hogy a megüresedett 10. számú választókerületben Gombos Györgyöt indítja közgyűlési képviselőjelöltnek Somfai Tamás helyett. A csere oka váratlanul előjött egészségügyi probléma.

- Álláspontunk, hogy nincs az a politikai érdek, amelyért kockáztathatnánk bármelyik emberünk egészségét – érvelt Pintér Attila és elmondta, hogy miután a helyzet nyilvánvalóvá lett, azonnal leállították a kopogtató-cédulák gyűjtését és az elnökség pedig döntött (március 28-án) új jelölt indítása mellett. A 29-ére összehívott taggyűlés egyhangúlag támogatta az előző jelölt visszaléptetését és Gombos György indítását.
A személycsere a kampány végig vitelét nem befolyásolja, hiszen a munkában, igaz nem jelöltként eddig is részt vett Gombos György, aki a 10-es körzethez közel, a Kertvárosban lakik, ismeri a helyi viszonyokat, jártas az érdekvédelemben, hiszen a Dunaferr Ifjúsági Szervezetének függetlenített munkatársa.

A körzetben élő választók meggyőzése az eredetileg meghirdetett módon, az őszinteség, szakmaiság és párbeszéd elvei szerint folytatódik tovább.
A kampány első napján gyűjtött kopogtató cédulák sorsáról egy kérdésre válaszolva azt mondta az elnök: Köszönjük az eddig átadott kopogtatócédulákat. Az előző napi pár órás gyűjtés során jelentős mennyiségű kopogtatócédulát bíztak aktivistáinkra. Ki fogjuk kérni a választási bizottság állásfoglalását azzal kapcsolatban, hogy ilyen helyzetben mi az eljárási rend, lehet-e azokat módosítani és milyen módon.

Gombos György bemutatkozásként elmondta, hogy 41 éves, családos, két gyermek édesapja. Első és mindmáig egyetlen munkahelye a Dunaferr. Csőszerelő szakmunkásként a nagyolvasztónál kezdett dolgozni, leérettségizett, számos képzésben tanfolyamon vett részt hogy lépést tartson az ismeretek bővülésével. Ma is a nagyolvasztó állományába tartozik de jelenleg az ifjúsági szervezet irodájában dolgozik függetlenítettként érdekvédőként.

- A megkeresés váratlanul ért, Gyors felelősségteljes döntést hoztam. Vállaltam a jelöltséget az említett sajnálatos ok miatt. Ígérem, hogy mostantó teljes mellszélességgel folytatom a kampányt, amelyben eddig is részt vettem. Jelenlegi munkám, a vasműs dolgozók képviselete jól kiegészülhet az önkormányzati képviselettel. Választási programomat a körzetben lakók véleménye, észrevételeire alapozva az MSZP alapszervezettel egyetértésben, a város anyagi helyzetével számolva kívánom elkészíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.