Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 18. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Műszaki hiba okozhatta a vasárnapi sárkányrepülő-balesetet

Műszaki hiba okozhatta a vasárnapi sárkányrepülő-balesetet

A börgöndi repülőteret üzemeltető egyesület elnöke szerint műszaki hiba okozhatta a vasárnap este történt halálos sárkányrepülő-balesetet - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

Székesfehérvár mellett, a börgöndi repülőtér közelében vasárnap este zuhant le egy motoros sárkányrepülő. A balesetben két ember meghalt. Az M1 tudósítása szerint egy 17 éves fiatal lány és oktatója, egy középkorú férfi vesztette életét.

Sziládi Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke az M1-nek azt mondta: kizártnak tartja, hogy emberi mulasztás történt. Elmondta, hogy a sárkányrepülő főtartója - egy alumíniumcső, ami acélsodronnyal is biztosítva van - elszakadt, ráadásul egy olyan helyen, ahol egyébként semmilyen igénybevételnek nincs kitéve. Most ezt a főtartót vizsgálják részletesen, s ennek eredménye alapján derülhet ki, mi okozta a balesetet - fejtette ki az egyesület elnöke, hozzátéve: most úgy tűnik, 99 százalék, hogy műszaki hiba történt.

A Híradóban azt mondták: a sárkányrepülő szárnyát a roncstól nagyjából 300 méterre találták meg a tűzoltók, így nem kizárt, hogy az még a becsapódás előtt leszakadt. A balesetet szenvedett sárkányrepülő magyar fejlesztésű volt, Egerben gyártották - számolt be az M1, hozzátéve: amíg a nyomozás tart, addig a cég részéről senki nem akart nyilatkozni.

Kiss Z. Edward, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1-nek azt mondta: a székesfehérvári rendőrkapitányság légi közlekedés veszélyeztetése bűntett miatt indított büntetőeljárást. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során