Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Augusztus 30. 08:22, kedd | Helyi
Forrás: Németh Tünde

Művészeti pályázat fiatal alkotóknak

Művészeti pályázat fiatal alkotóknak

„Változatos megyéink az Európai Unióban” címmel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó kormányhivatalok és a Hungarofest Nonprofit Kft. közös művészeti pályázatot hirdettek fiatal képzőművészek, alkotók számára.
A pályázatra szeptember 15-éig olyan művészeti alkotásokat várnak, amelyek üzenete a kormányablakokhoz köthető. A nyertes pályaműveket a kormányablakokban, illetve kormányhivatalokban fogják kiállítani, és önálló gyűjteményt fognak alkotni, amelyek a nagyközönség számára is megtekinthető lesz.
A pályázat kiíróinak szándéka, hogy a kultúrán, a művészeten, a fiatal tehetségeken keresztül új, eddig ismeretlen művészeti értékek alkotását ösztönözze, amelyeket hazánk, illetve az egyes megyék szeretete, identitása ihlette.  A pályázat célja továbbá, hogy a fiatal képzőművészeknek, tehetségeknek lehetőséget adjon a bemutatkozásra. Minden Magyarország területén belül állandó lakcímmel bejegyzett 18 és 35 év közötti magyar állampolgár pályázhat már meglévő, vagy újonnan elkészített saját művészeti alkotásával. Minden pályázó legfeljebb egy művészeti alkotással pályázhat.
A pályaművekből a szervezők szándéka szerint értékes önálló gyűjtemény jöhet létre, melyek az emberek számára nyitott kormányablakokban, kormányhivatalokban lesznek megtekinthetőek.
Minden olyan kulturális, művészeti alkotással lehet pályázni, amely egy művészeti ágat képvisel, vagy akár a művészeti ágak közötti választóvonalak elmosódását szemlélteti, legyen szó képzőművészetről, iparművészetről, zeneművek megjelenítéséről, népművészetről, irodalomról, s mindezek vizuális megjelenítéséről. A fő hangsúlynak a beérkezett pályaművek vizualitásán, vagyis az adott téma képi megjelenítésén kell lennie. Fontos szempont a művészi érték, amit a beérkezett alkotás képvisel, annak újszerűsége és informatív jellege és az, hogy mennyit árul el az alkotóról és a településről, megyéről, az alkotás témájáról, mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz.
Az alkotónak abban a megyében kell pályáznia, ahol állandó lakcímét bejegyezték. Minden megyében külön nyertest hirdetnek, az első helyezett díjazott alkotók 750 ezer, a második helyezettek 500 ezer, a harmadik helyezettek pedig 250 ezer forint elismerésben részesülnek.
A kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottak által elnökölt zsűri által arra érdemesnek ítélt, de nem díjazott alkotásokból külön kiállítást szervezhet.
A fiatal, Fejér megyei alkotók pályaművüket 2011. szeptember 15-éig adhatják le a Fejér Megyei Kormányhivatal épületében (Székesfehérvár, Szent István tér 9.) A hivatalos pályázati kiírás és további, bővebb információ a www.kormany.hu és a www.valtozatosmegyeink.kormany.hu honlapon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.