Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 09. 19:15, vasárnap | Sport
Forrás: keziszovetseg.hu

Nagy zakó után fantasztikus győzelem

Nagy zakó után fantasztikus győzelem

Hihetetlenül izgalmas mérkőzésen Lukács Viktória hét góljával, valamint Háfra Noémi győztes találatával legyőzte Németországot a magyar válogatott az Eb-középdöntőben. Ezzel javított a Norvégia elleni vereség után.

Női Európa-bajnokság, Franciaország, 2018. november 29.-december 16.
2. középdöntő csoport, 1. forduló:

MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 25-38 (12-19)
Nancy, játékvezetők: Christiansen, Hansen (dánok).

MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É. (kapusok), Háfra 1, Kazai 2, Kovács A. 4 (3), Kovacsics 3, Lakatos 1, Lukács 1, Mészáros, Orbán 1, Pálos-Bognár, Planéta 2 (1), Schatzl, Szabó L. 3, Tóth G. 6 (4), Tóvizi 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

NORVÉGIA: Lunde, Sa. Solberg (kapusok), Arntzen 2, Aune 3, Brattset 1, Herrem 6, Ingstad, Jacobsen, Kristiansen 4, Löke 7, Oftedal 6 (1), Reistad 4, Si. Solberg, Sulland 5 (4), Tomac, Waade. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 10/8, ill. 6/5.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: - Norvégia mindenben, gyorsaságban, döntésekben, időzítésben is előttünk járt ma. Szomorúak vagyunk emiatt. Tudtuk, hogy az ellenfél nagyon éhes lesz a sikerre, és ezt nem tudtuk megfelelően kezelni. Próbáltuk a legjobbunkat adni, de ez kevés volt ma. A védekezésünkkel problémáink voltak, megbeszéltük, mit kellene tenni, de egy lépéssel az ellenfél mögött voltunk. Jön a következő esély, Németország ellen, még két meccset nyerhetünk a középdöntőben. Fáj a vereség, de túl kell lépnünk, föl kell állnunk és készen kell állnunk vasárnapra.

2. középdöntő csoport, 2. forduló:

MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 26-25 (12-10)
Nancy, játékvezetők: Pandzsics, Moszorinszki (szerbek).

MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É. (kapusok), Háfra 5, Kazai, Kovács A. 2, Kovacsics 3, Lakatos, Lukács 7, Mészáros, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta 3 (3), Schatzl 3, Szabó L. 3, Tóth G., Tóvizi. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

NÉMETORSZÁG: Eckerle, Roch (kapusok), Behnke 4, Berger, Bölk 1, Geschke 1 (1), Grijseels 2 (1), Grossmann, Müller, Schmelzer 1, Schulze 1, Smits 6, Stolle 9, Weigel, Zapf, Zschocke. Szövetségi kapitány: Henk Groener.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány: - Ezért vagyunk itt, hogy ilyen körülmények között, ilyen fáradtan is harcoljunk és győzni tudjunk. Nagyon büszke vagyok, és örülök, hogy mi lőttük az utolsó, a győztes gólt. Mindenki mindent kiadott magából, így elégedett is lehetek. Megmutatták a lányok, hogy van szívük, hogy talpra tudunk állni és csapatként erősek vagyunk. Ma szerencsések és jók is voltunk. Az elején jól működött a védekezés, de a németek nagy küzdők, végül jól jöttünk ki a végjátékból.

Háfra Noémi: - Nehéz még most is elhinni, eksztázisban vagyok, nagyon örülök, hogy győztünk. Jól kezdtünk, utána többet hibáztam, végig szoros volt a találkozó, kemény tempót diktált a német csapat is, de a lényeg a két pont.

Lukács Viktória: - Nagyon boldog vagyok, fantasztikus meccset játszottunk. Lehet építkezni abból, hogy a végén visszajöttünk és megfordítottuk a meccset. Küzdöttünk, nagyon akartuk a sikert, nem álltunk meg, és ez meghozta az eredményt.

A csoport másik mérkőzésén: Hollandia-Románia 29-24 (11-10)

Az állás: 1. Hollandia 6 pont, 2. Románia 4 (84-76), 3. Németország 4/4 (111-110), 4. MAGYARORSZÁG 4/4 (108-117), 5. Norvégia 2/3, 6. Spanyolország 0/3
Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.
A kontinenstorna győztese kvótát szerez a 2020-as tokiói olimpiára, és a további két dobogóshoz hasonlóan kijut a jövő decemberi, kumamotói világbajnokságra.

A Dunaújvárosi Kohász játékosa, Kazai Anita mindkét meccsen játszott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.