Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 03. 15:17, szerda | Helyi

Napelempark a vasmű egykori iszapgyűjtője helyén

Napelempark a vasmű egykori iszapgyűjtője helyén

Lakossági fórumot tartott április 2-án Stabó Imre mint főépítész és Nemesánszky Ildikó településrendező tervező a szálloda helyéről és egy napelem park elhelyezéséről.

A 2019. április 2-án 15 órára a városháza dísztermébe meghirdetett főépítészi lakossági fórumra mindössze hatan voltak kíváncsiak. Kérdéseik, észrevételeik jórészt egyedi ügyekre szorítkoztak, amelyek nem számítanak közérdekű témának.

Elhangzott viszont két nagyberuházással kapcsolatos, városrendezési szempontú tájékoztatás. Az első a tervezett, a Modern Városok Program keretében megvalósuló szálloda helyére vonatkozott. A kijelölt hely a víztorony és az élményfürdő közötti sávban lesz, a fák kivágását mellőzve és a víztorony és az Építők útja közötti közpark-rész is megmarad.

A második a Papírgyári út és az aluljáró után abból a vasmű felé kiágazó Délivárosi út fog közre (szemben a Délivárosi út túlró oldalán elhelyezkedő garázsokkal).
A terület elhanyagolt azon „mint a dudvák” fák sarjadtak ugyan, de az nem erdőterület. Az elegyengetendő, feltöltött talaj nem alkalmas nagyobb épület elhelyezésére, ugyanakkor napelem park lehetséges funkció.

Egy idős résztvevő azt panaszolta, hogy az Újpentele városrész északi részén levő, kétszázvalahány négyszögöles telkét nem tudja eladni, mert sem út, sem közművek nincsenek mindmáig kiépítve a megnevezett területrészen. A főépítész nem tudott e panaszra bíztató választ adni. Talán megoldás lenne, ha a telektulajdonosok együttesen ajánlanák fel telkeiket nagyobb befektetőnek, aki vállalná az út, közművel finanszírozását a kérdéses területen.

(képünk illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.