Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 14. 08:14, vasárnap | Helyi

NB I-es bajnokság harmadik forduló: győzelem!

NB I-es bajnokság harmadik forduló: győzelem!

Hozta a kötelező győzelmet együttesünk a Debrecen ellen.

Hazai pályán folytatta bajnoki szereplését a DKKA csapata szombat este. Ezúttal a még pont nélkül álló Debrecent fogadta a sportcsarnokban.

Nem volt kérdés

A mieink számára kötelező érvényű volt a két bajnoki pont megszerzése, így Mátéfi Eszter alakulat ennek megfelelő elszántsággal vetette magát a küzdelembe, s gyakorlatilag állva hagyta ellenfelét az első percekben. A mieink védekezése ellen nem volt ellenszere a sokat hibázó debrecenieknek, ráadásul felállt fal ellen és gyors indításokból is rendre betaláltak Azariék, így a 8. percben, 6-0-s hazai előnynél már időt kellett kérnie a vendégek mesterének. A folytatásban valamelyest kiegyenlítettebb játékot láthattak a meccsre kilátogatók, s bár a Loki igyekezett felzárkózni, a Kohász gárdája biztosan tartotta a négy-hat gól különbséget (9-5). A durvának nem mondható mérkőzésen mindkét gárda több feleslegesnek tűnő kiállítást szedett össze, ám a játékrész hajrájában ismét meglépett együttesünk, mely kihagyott ziccerei ellenére is nagyon biztos, 15-8-as vezetéssel vonulhatott a pihenőre.
A térfélcserét követően nagy elánnal kezdtek a debreceniek, ám lendületük nem sokáig tartott, mert Takács Bianka és Vincze Melinda találatai után már 22-13-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Mátéfi Eszter sokat forgatta csapatát, s talán ez, valamint a fölényes vezetés egy kissé ki is zökkentette együttesünket addigi játékából, s ezt könnyű gólokkal tudta büntetni a továbbra is lelkesen küzdő vendég együttes, mely az 50. percre szinte megfelezte hátrányát (24-19). Az utolsó tíz percre azonban ismét összekapta magát együttesünk, melyben elsősorban Kamper Olívia villogott, aki átlövésből, valamint vonalról is egymás után szerezte góljait, s mivel a védekezés és a kapusteljesítmény is feljavult, így a Kohász végül nagyon sima, 30-22-es győzelmet aratott az NB I-es bajnokság harmadik fordulójában.

Mindennek örülünk

Érthetően boldog is volt a mérkőzést követően Mátéfi Eszter vezetőedző, aki a két szerzett pont mellett annak is örülhetett, hogy minden játékosának lehetőséget tudott adni az összecsapáson.
- Az első és legfontosabb célunkat elértük, vagyis megszereztük a remélt két pontot, s úgy gondolom, hogy a látottak alapján teljesen megérdemelten. Akadtak nehézségeink a mérkőzés előtt, hiszen Bulath Anita, Ferling Bernadett és Vincze Melinda is sérüléssel küzdve játszott, de szerencsére ma tudtuk őket is valamennyire tehermentesíteni, így külön öröm, hogy a mai meccsen pályára lépő összes játékos ki tudta venni részét a győzelemből.

DKKA – DVSC-TVP
30-22 (15-8)

DKKA: Triffa, Azari 3, Kamper 7, Ferling 1, Takács D. 1, Bulath 1, Vincze 5. Csere: Nagy É., Vig (kapusok), Berta 1, Sánta 1, Ács 1, Takács B. 4, Hosszu 4, Ferenczy F. 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Címkék: DKKA, kézilanda

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.