Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 05. 19:01, hétfő | PR

Ne úgy gondoljon a reptéri parkolásra, mint eddig

Ne úgy gondoljon a reptéri parkolásra, mint eddig

Minden reptér esetében hatalmas feladat, hogyan juttassák el az utasokat a légikikötőből a közeli városba. Nem meglepő, hogy a repterek nem a városközpontokban vannak, hiszen egy repülőtér szinte egy külön város.

A légikikötő hatalmas helyet igényel, no és rengeteg gép száll fel-le, ami különleges biztonsági előírásokat feltételez. Nem igazán előnyös például, ha zsúfolt utak vagy lakóházak fölött hasítanak el a repülőgépek közvetlen közelben.

Kevés helyen lehet kimetrózni

Persze mivel légikikötő rengeteg van, és számuk egyre nő, ma már a világban mindenre van példa: a leszállópályák egyre közelebb kerülnek az emberekhez. Ismert példa erre Maho Beach, amely különlegességét az adja, hogy a strandolók szinte megvakarhatják a felettük elszálló gépek alját.
A klasszikus megoldás viszont az, hogy a repülőtér kiesik a városból, és az utazóknak tömegközlekedéssel, taxival vagy saját autóval el kell jutniuk a terminálokhoz. Valaha ez nem volt akkora probléma, a repülés drága és különleges megoldás volt. A nyolcvanas évekig nagyon kevesen ülhettek fel a személyszállító gépekre.

A mindenkinek elérhető transzfer elvárás lett

Mára a ki- és bejutás kérdése egyértelműen egyre több embert érint, hiszen jelenleg az egyik legnagyobb divat, mondhatni kultusz az utazás.
Régen nem volt kérdés, hogy az érintettek kitaxiznak a repülőjáratukhoz. Ma már tömegeket kell ‘mozgatni’ logisztikailag, a repterekig és repülőtérről repülőtérre. A kulturált, gyors és olcsó transzfer hozzátartozik az utazás élményéhez.

A fapados repülőjáratok megjelenésével korábban elképzelhetetlen módon megélénkült a turizmus. A világ másik végére is átröppenhetünk baráti áron. Csak jó szervezés, időben való repülőjegy foglalás és rugalmasság kérdése, hogy a fapadosokkal összes vágyott úticélunkra eljussunk.
No és a reptérig kell valahogy eljutni, illetve vissza. Ez 2016-ban 11,1 millió embert érintett Budapesten: ennyien használták a Liszt Ferenc Repülőteret.

Komfortban felülmúlhatatlan a saját autó

Aki saját autóval rendelkezik, annak nem kérdés, hogy szeretne a terminál ‘küszöbéig’ a saját járművével eljutni, hiszen ez a legkényelmesebb. A kérdés természetesen az, hogy visszatértünkig mi történik az autónkkal. A bud.hu egyfajta kiegészítő szolgáltatásként kezeli a parkolást, épp ezért reális áron parkolhatunk a repülőtér mellett.

Elhelyezhetjük autónkat ma már nagyon közel is a terminálhoz; az, hogy milyen messze megyünk gyalog a parkolóig, attól függ, mennyit szánunk a szolgáltatásra.
Ha ‘méreten felüli’ járművel érkezünk, az XXL parkolót vehetjük igénybe több zónában. Jó tudni, ezek nem kerülnek plusz pénzbe, mivel ugyanolyan a díjszabásuk, mint a normál parkolóhelyeknek. Ebből is kiderül: ami régebben amolyan luxus volt, ma már inkább a repülőtér nyújtotta szolgáltatás.
A megfelelő parkolózónát érdemes átgondolni még utazás előtt: ha online foglalunk jegyet, áttekinthetjük az összes lehetőséget még otthonról, vagy akár a telefonunkon.
Ha távolabb is tennénk le az autót, és ezzel egy keveset spórolnánk, nem fogunk kényelmetlenségbe ütközni. A biztonságos, éjjel kivilágított gyalogjárda az összes parkoló zónáig elvezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.