Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 28. 22:10, vasárnap | Helyi

Négy között a Kohász!

Négy között a Kohász!

Remek védekezésének is köszönhetően aratott 25-20-as sikert együttesünk az orosz Asztrahanyocska elleni EHF Kupa visszavágón, s 48-46-os összesítéssel a mieink jutottak be a sorozat legjobb négy csapata közé.

Az EHF Kupa negyeddöntőjének visszavágóját játszotta ma délután csapatunk az orosz Asztrahanyocska ellen a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A két gárda pénteki, szintén Dunaújvárosban megrendezett összecsapásán 26-23-as sikert aratott ellenfelünk, vagyis ezt a hátrányt kellett volna ledolgoznia csapatunknak a mai találkozón, ami nehéz, de nem megoldhatatlan feladatnak ígérkezett.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, melyet a tegnap este, közúti balesetben elhunyt három debreceni kézilabda szurkoló emlékére tartottak, majd kezdődhetett a mérkőzés, melynek egy nagyon elszánt és harcos DKKA vágott neki. Együttesünk ezúttal alaposa felkészült az ellenfél támadójátékából, s remek védekezéssel állta útját az orosz rohamoknak, ám az ellenfél kapuja előtt nagyon nem ment a Zovko-csapatnak, mely helyzeteket, két hétméterest is elhibázott, s miután a gyors indításokkal jól operáló vendégek háromszor is betaláltak, a 11. percben időt kellett kérnie a dunaújvárosi szakvezetésnek (0-3). A rövid pauzát követően Triscsuk törte meg a mieink hosszú gólcsendjét, majd Kovács is betalált, s bár erre még volt válasza az Aszrahanyocskának, Triscsuk második és Klujber első gólja után végre egált mutatott az eredményjelző (4-4).

A Kohász védekezése továbbra is rendkívül kemény volt, s a sok mozgással és ütközéssel láthatóan nem tudtak mit kezdeni az oroszok, s mivel Oguntoye is több bravúrt bemutatott, csak idő kérdése volt, hogy mikor veszi át a vezetést együttesünk. Erre végül a 17. percig kellett várni, s hiába kért időt Jevgenyij Trefilov, az egyre inkább játékba lendülő Tricsuk negyedik gólja után már kétfás előnynek örülhettünk (6-4). A 20. percben, miután az ötödik gólját is megszerezte, súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Triscsuk Krisztina, aki csúnyán beverte fejét a parkettába, s bár a félidőből hátralévő időben már nem tudott visszatérni a pályára, a többiek továbbra is hatalmasat küzdöttek, s Klujber, majd Kovács találataival kiegyenlítették a párharcot (9-6). A 27. percben először állt továbbjutásra a Kohász, s bár Posztnova vezérletével visszajött háromra a vendégcsapat, az első félidőben mutatott játék komoly bizakodásra adhatott okot a folytatás előtt (12-9).

A térfélcserét követően mindkét csapat hibázott egy-egy nagy ziccert, de a folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám mivel már ekkor nyilvánvaló volt, hogy nem jutnak el addig, mint a pénteki meccsen, ezért akár a háromgólos siker is elég lehetett volna a továbbjutáshoz (15-11). Hiába jöttek fel Horváth Bernadett kiállítása alatt kettőre is az oroszok, a pályára visszatérő Triscsukhoz hasonlóan ezúttal nem lehetett megtörni a Kohász kézilabdázóit, akik a 45. perce nem csak visszaállították a korábbi különbséget, hanem még növelni is tudták azt (19-14).
Azonnal időt is kértek az oroszok, ám a DKKA csapatát ezzel sem tudták kizökkenteni, szívvel-lélekkel küzdött minden játékosunk, s bár hibák azért akadtak, Takács Dusmáta és Vincze Melinda remekbe szabott góljai után már 21-14-re vezetett együttesünk.

Az utolsó tíz perchez érve hatalmas hajrát nyitottak az oroszok, amiben két dunaújvárosi kiállítás is segített nekik, ám hiába dobtak zsinórban három gólt is az utolsó három percben, Triscsuk sikeres büntetője után a Kohász kézilabdázói járhattak örömtáncot, hiszen remek védekezéssel, óriásit harcolva győzték le 25-20-ra ellenfelüket, s jutottak be az EHF Kupa legjobb négy csapata közé, ahol a dán Randers vár majd a Zovko-tanítványokra.

Érthetően boldog is volt a mérkőzést követően Zdravko Zovko, aki azzal sem foglalkozott igazán, hogy a vendégek szakvezetője nem volt hajlandó kezdet fogni vele a lefújás után.
"Amit reméltem, azt ma sikerült megvalósítanunk. A védekezésünk már az első pillanattól kezdve kiváló volt, s ahogy támadásban is feljavultunk, azonnal át is tudtuk venni a vezetést, s fokozatosan felőröltük ellenfelünket. A csapat minden tagja remekül küzdött ma délután, nagyon örülünk a továbbjutásnak" – fogalmazott vezetőedzőnk.
A meccs egyik hőse volt Triscsuk Krisztina, aki súlyosnak tűnő fejsérülése után is kiválóan védekezett, s a hajrában is fontos gólokat szerezve, összesen nyolc találattal járult hozzá a továbbjutást érő győzelemhez. A válogatott átlövő szerint ma sem kezdték jól a találkozót, de mindenki nagyon odatette magát, s mint azt elmondta, megérdemelten győzték le a nagyon erős orosz csapatot.

DKKA – Asztrahanyocska 25-20 (12-9)

DKKA: Oguntoye, Klujber 2, Kovács 5, Szalai 2, Bulath 3, Triscsuk 8, Vincze 2. Csere: Takács D. 2, Horváth, Hajtai, Azari 1, Ferenczy. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Asztrahanyocska: Truszova, Vjahirjeva 4, Jezsikava 1, Gorsenyina 3, Y. Zsilinszkajte 1, Smirnova 1, Kozsokar 1. Csere: Kalinyina (kapus), V. Zsilinszkajte 1, Sziszenova 3, Posztnova 3, Szabirova 1, Szukanova, Vidrina, Taraszova, Sznopova. Vezetőedző: Jevgenyij Trefilov.

Főoldali kép: DO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.