Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. Augusztus 09. 19:11, csütörtök | Helyi

Negyedórás rendkívüli közgyűlés hat döntéssel

Negyedórás rendkívüli közgyűlés hat döntéssel

Téma volt a rendkívüli közgyűlésen egy pályázaton nyert VW kisbusz járulékos költségeinek biztosítása, a városháza földszintjén 15-én megnyíló kávézó üzemeltetése, az élményfürdő kedvezményeiről szóló tájékoztatás.

A nyílt ülésen döntenek egy VW combi kisbusz beszerzéséről, amely 9,6 millió forint értékű és „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című pályázaton nyert el azt városunk. De 243 ezer forint nem elszámolható járulékos költség is felmerült, amit nem fedezhet az államkincstár, mert nem elszámolható költség. A közgyűlés megszavazta a 243 ezer forint biztosítását.

A Modern Városok Program keretében jelentős fejlesztések valósultak meg a radari sporttelepen, amelyek ünnepélyes átadása szeptember elején lesz esedékes. Szükséges a távfelügyeleti riasztó rendszer kiépítése a terület jelenlegi őrzése helyett, amit bruttó 7,3 millió forintból tud megoldani a DVG Zrt. A közgyűlés döntött a feladat finanszírozásáról..

Elkészült a városháza „B” szárnyának földszintjén a kávézó, amelynek üzemeltetéséről is most döntöttek. A szavazás előtt Cserna Gábor polgármester megjegyezte: büszke arra, hogy a város főteréhez méltó vendéglátóhely jött létre. Ám az üzemeltetésére meghirdetett pályázat eredménytelen maradt. Ezért a közgyűlés a DVG Zrt.-t bízta meg a kávézó működtetésével az augusztus 15. (nyitás napja) és év vége közötti időszakra.

A közgyűlés korábban már döntött az élményfürdő kedvezményes igénybevételéről, amelynek idei keretösszege idén 311 millió forint. A kedvezményezettek egyike, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ nem írta alá a megállapodást ráhatási nehézségre hivatkozva.
A téma tárgyalása előtt szót kért Barta Endre, aki többek panaszát közvetítve említette, hogy az élményfürdő kedvezményes igénybevételének feltételei nem ismertek, esetenként vitatottak, A polgármester igazat adva a felszólalónak felkérte intézkedésre az illetékes osztályvezetőt. A szükséges szerződésmódosítást pedig megszavazta a testület.. Ennek lényege, hogy a 311 millió forint kedvezményből a dunaújvárosi bölcsőde és óvoda, az ESZI Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai és a dunaújvárosi nyugdíjasok részesülhetnek. További kedvezmény, hogy a dunaújvárosi lakosok a támogatási keret terhére 15%-os kedvezményű belépőjegyet válthatnak.

Módosította a közgyűlés az Energo-Viterm Kft.-vel kapcsolatos korábbi határozatát. Eszerint a cég felügyelő bizottságának egy tagját a kft. delegálhatja, míg a bizottság másik két tagját, nevezetesen Izsák Máté és Tóth Kálmán képviselőket bízza meg a feladattal 2022. május 31-ig szóló időtartamra.

Döntött a közgyűlés a városi önkormányzat lejáró vagyon- és felelősségbiztosításának meghosszabbításáról, kiválasztva a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. közreműködésével a legkedvezőbb ajánlatot. Eszerint az idén október 1-től terjedő egy éves időszakra a Groupama Biztosító kapja a megbízást 10,3 millió forint ellenében

Zárt ülésen egy döntést hozott a közgyűlés. Pálfi-Németh Tünde sajtószóvivő tájékoztatása szerint a közgyűlés helyt adott a DKKA Nonprofit Kft. tagi kölcsön iránti kérelmének, azaza gazdasági társaság zavartalan működése érdekében, tagi kölcsönt nyújt a Kft.-nek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 19. 19:33, kedd | Helyi

Vége a látogatási tilalomnak

Március 19-étől az ÁNTSZ feloldotta az általuk elrendelt látogatási tilalmat Fejér megye egészségügyi intézményeiben.

2019. Március 18. 12:06, hétfő | Helyi

Időszakos áramszünet

Az E.ON Ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint, a szolgáltatás kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtanak végre hálózatunkon.

2019. Március 18. 09:29, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés, 66 témában döntenek a képviselők

Helyi rendelet születhet a Köztisztviselők Napjáról, döntenek többek között a DUDIK és a Rockmaraton támogatásáról, s településkép szabályainak módosításáról, szigorúbb CO2 kvóta a távhőszolgáltatást terhelő új szabályozás

2019. Március 14. 11:00, csütörtök | Helyi

Több új parkoló (39) az egykori zöld rendelőnél

Újabb közterület helyreállítások, fejlesztések, közteründelőnélöleti padok, a DUDIK, a Rockmaraton és a 20. „Virágos Dunaújvárosért” verseny támogatása, közművelődési és sport-támogatási pályázatok