Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 24. 14:05, szerda | Sport
Forrás: mno.hu

Nekiestek Kassainak a spanyol lapok

Nekiestek Kassainak a spanyol lapok

Ugyan nem elégedettek a Barcelonánál Kassai Viktor játékvezetésével, azt elismerik, hogy nem a bíró miatt veszítettek kedden este 4–0-ra a Bayern München otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

A katalán gárda másodedzője, Jordi Roura úgy nyilatkozott a lefújást követően, hogy nem akar beszélni a játékvezetőről, de szerinte két gól is szabálytalan körülmények között esett. Egyben elismerte: nem a játékvezetés miatt kaptak ki. Hozzátette: nincs mentség, hogy ilyen gyengén játszottak.

A barcelonaiak szerint a második Bayern-találatot – közvetlenül a szünet után – lesállás előzte meg, a harmadiknál pedig a labdát birtokló Arjen Robben elől szabálytalanul „takarították” el a védőt, és így a támadó akadálytalanul lőhetett a kapuba. Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője nem kívánt állást foglalni a vitatott gólokkal kapcsolatban, ugyanakkor óva inti csapatát, hogy kényelmesen várja a jövő szerdai visszavágót. Az eredmény miatt örülünk, de tovább kell lépni, mert kemény 90 perc vár ránk Barcelonában” – tette hozzá. Erre felelve Roura kitért rá, hogy a 0–4 valóban lehangoló, ám a második meccsen mindent kiadnak magukból, hiszen a becsületükért, a büszkeségükért is harcolni fognak.

A Barcelona másodedzője utalt rá, hogy a világ egyik legjobbjának tartott Lionel Messi csak közvetlenül a találkozó előtt kapott engedélyt az orvosoktól a játékra, és mivel vállalta a szereplést, kezdőként küldték pályára. „Mindent megpróbált, de most csak ennyire tellett tőle...” – fogalmazott Roura.

A harmadik gólt szerző Robben sem beszélt a vitatott esetekről, sokkal inkább azt emelte ki, hogy minden méterért megküzdöttek a pályán, és annak köszönhetik sikerüket, hogy mindenki maximálisan hajtott, és nem adtak teret a riválisnak.

A Barcelona hátvédje, Gerard Piquet úgy fogalmazott, hogy a Bayern alaposan elpáholta együttesét, ám a május elsejei visszavágón mindenképpen jó teljesítménnyel kell előrukkolniuk saját közönségük előtt.

A katalán együttes a Bajnokok Ligájában utoljára 1997-ben szenvedett ilyen arányú vereséget, akkor a Dinamo Kijevtől kapott ki 4–0-ra csoportmeccsen.
Három gólt kérnek számon Kassain

Erőteljesen negatív minősítést kapott a legnépszerűbb spanyol sportnapilapban, a madridi Marcában Kassai Viktor játékvezető a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének kedd esti első mérkőzésén, a Bayern München–FC Barcelona találkozón nyújtott teljesítményéért, s más ibériai újságok is keményen kritizálták a bíráskodást.

A magyar játékvezetőnek a Marca felrótta, hogy – a szakújságíró megítélése szerint – a négy bajor gólból az első három szabálytalan előzmények után született, miközben azt sem hallgatta el, hogy kezezés miatt akár három tizenegyest is ítélhetett volna Kassai a bajorok javára. A fotókkal illusztrált eseteket sorra véve a lap megállapította, hogy az első gólnál a müncheni Dante a Barca védőjét, Dani Alvest valósággal maga alá gyűrve adta fejjel a gólpasszt, a második egyértelmű leshelyzetből született, a harmadiknál pedig Arjen Robben úgy vehette be teljesen magára maradva a Barcelona kapuját, hogy az amúgy kétszer is eredményes Thomas Müller „eltüntette” az útból a katalánok balhátvédjét, Jordi Albát.

A Marca tízes értékskálán osztályozta a magyar bíró ténykedését és a végeredmény nem túl hízelgő rá nézve, tudniillik az érdemjegye még a kettest sem érte el (1,27).

A barcelonai napilap, a Sport azt írta, hogy Kassai súlyos tévedéseket követett el. Megfogalmazása szerint „három gólt ajándékozott a Bayernnek és két büntetőt nem fújt be a Barca ellen”. A szintén katalán sportújság, a Mundo Deportivo véleménye is az, hogy a játékvezetőnek annullálnia kellett volna a németek első három gólját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.