Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 19. 20:37, szerda | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu, fotó: dunaujvaros.com/Sándor Judit

Nem született meglepetés - a Ferencváros nyert

Nem született meglepetés - a Ferencváros nyert

Bő negyven percig tudta tartani a lépést a Dunaújvárosi Kohász a Ferencvárossal az NB I-es női kézilabda-bajnokságban ma este, ám a hajrában már könnyű gólokat szerezve nyert 36-23-ra a bajnoki ezüstérmes a Dunaújváros Sportcsarnokban.

A Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket ma este hat órától akadémiánk felnőtt csapata. A találkozónak a vendégek voltak az esélyesei, ugyanakkor a mieink sem eleve feltartott kezekkel vágtak neki a csatának, s szerették volna megnehezíteni a fővárosiak dolgát.

A kezdés egyik gárda számára sem alakult a legjobban, mert több elrontott támadás miatt is bosszankodhattak a szakvezetők. Az első gólra közel öt percet kellett várni, ezt azonban Ferenczy révén a mieink szerezték, igaz sokáig nem örülhetett csapatunk a vezetésnek, mert Kovacsics és Schatzl és Lukács révén három perc alatt fordított a Ferencváros (1-3). A három fővárosi találatra azonban remek védekezés mellett hárommal válaszoltak a mieink, s Szekerczés a 12. percben lőtt hetesével ismét átvették a vezetést (4-3). Ez sem tartott azonban sokáig, mert a Fradi ismét összekapta védekezését, s Kovacsics heteseivel újra előnyt szerzett sőt, s 17. perc végére már hárommal meglépett a Fradi kapuja előtt többet is hibázó Kohásztól (5-8). Jött is a hazai időkérés azonnal, elsősorban támadásban kellett feljavulnia a mieinknek, s a 21. percben Szalai remek lövésével sikerült is visszajönni kettőre, így Elek Gábornak is magához kellett hívnia tanítványait. Hiába azonban Tomasevics újabb két védése, nem sikerült közelebb zárkózni sőt, a támadásban elkövetett technikai hibák után előbb Kovacsics, Malovics, majd Pena szerzett gólt, s a 26. percben 6-11-nél ismét időt kellett kérnie György Lászlónak. Molnár és Klujber szerencsére szépített az álláson, ám kettős emberelőnyben két gólt kaptak a mieink úgy, hogy két ziccert is kihagytak, így a félidei szünetre 13-8-as vezetéssel vonulhatott a vendégcsapat.

Nem nagyon volt vita arról a félidei szünetben, hogy elsősorban az ellenfél kapuja előtt kell előrébb lépnie a mieinknek ahhoz, hogy szorosabbá tegyék a mérkőzést, s bár Ferenczy és Sirián is betalált, a Fradi így is növelni tudta előnyét, s a 35. percben már 17-10-re vezettek a zöld-fehérek. A Kohász Kazai és Szalai találataival igyekezett felzárkózni, ám hiába került ismét emberelőnybe, az újabb fórt sem sikerült megnyerni (13-18). A folytatásban a Fradi is kétszer emberelőnybe került, s ismét meglépett héttel még úgy is, hogy a Kohász negyed óra alatt megduplázta az első félidőben szerzett góljai számát (16-23). György László a 47. percben kérte ki harmadik idejét, mert a hajrához közeledve elkezdett szétesni a mieink védekezése is, ám ez sem segített ezúttal, mert Pena duplája után az 53. percben már tízzel áll jobban a Ferencváros (20-30). A mérkőzés utolsó perceiben már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e beljebb jönnie a Kohásznak, ám a nagy rohanásból is a Fradi jött ki jobban, s végül 36-23-as siket aratott a támadásban sokat hibázó dunaújvárosiak ellen.

DKKA – FTC 23-36 (8-13)

DKKA: Tomasevics – Grosch, Szekerczés 3, Cifra, Sirián 3, Ferenczy 4, Kazai 2. Csere: Csapó (kapus), Szalai 3, Dombi, Molnár 1, Nick, Klujber 5, Bouti 2. Vezetőedző: György László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.