Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 13. 20:31, csütörtök | Helyi

nemecsek ernő – gyáva áruló

nemecsek ernő – gyáva áruló

A Pál utcai fiúk a Bartókban

Az általános iskolai kötelező olvasmányok közül a lányok egyértelműen a Két Lottit, a fiúk pedig A Pál utcai fiúkat olvasták a legszívesebben. Ahogyan én is. Ezért is vártam nagyon, mikor megtudtam, hogy a Bartókban műsorra tűzik egyik nagy kedvencemet. A nosztalgia faktor pedig magas.
A szerepek nagy részét helyi iskolások játszották, legtöbbjük az egyik városi általános vagy középiskolába jár, tehát gyerekszínészként is amatőrnek számítanak. Talán épp ez adja azt a pluszt, amit mindenki érezhet az előadás alatt. Mivel alapvetően gyerekekről szól gyerekeknek, így a felnőttek háttérbe szorulnak, de a helyi társulat tagjai így is emlékezetesek maradnak. A Pál utcai fiúk mellett a Vörösingesek is elég lehetőséget kapnak, amivel legtöbbjük élni is tud Áts Ferivel (Jakab Márk) az élen. A humornak sincs híján a darab, a Gittegylet gyűlései az előadás színfoltjai, ahogyan Csónakos (Kármán Noé) egysorosai is és a Jakab Csaba által alakított Tanár úr kirohanásai is mosolyt csalnak az arcunkra. A jelenetek viszont túl hamar és gyorsan váltakoznak, ettől egy kicsit darabosnak érezni az előadást, de a megfelelő hangulat miatt ez sem zavaró. A végső nagy csata azonban remek ritmusa és koreográfiája ellenére sem hagy mély nyomot a nézőben, nem úgy Nemecsek (Horváth András) utolsó jelenetei, amik bár túlnyújtottak lettek kicsit, mégis meghatóra és érzelmesre sikerültek a gyerekszínészek alakítása miatt. Az előadás végén a vastaps azt hiszem bátran kijelenthető, hogy nem kicsit Kalácska Gábornak is szólt, aki a lehetőségekhez képest elképesztően ötletes és kreatív díszlettel járult hozzá a darabhoz, ami minden jelenethez tökéletesen illeszkedett.
Elsőre jó kis előadást láthattunk, ami valószínűleg egyre csak jobb lesz, amint rutint és magabiztosságot szereznek a fiatal szereplők. Aki kicsit visszaemlékezne, milyen is volt gyerekszemmel látni a világot, vagy csak szereti a regényt és egy jó előadást megtekinteni, annak bátran ajánlom A Pál utcai fiúkat a Bartókban.

A következő előadások:
2011. október 18. 15:00
2011. november 26. 15:00
2011. november 29. 15:00
2011. november 30. 15:00

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.