Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. November 25. 07:59, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Németországban keresik a párizsi főmerénylőt

Németországban keresik a párizsi főmerénylőt

Rendőri akció indult kedden a Németország északnyugati részén fekvő Minden-Lübbecke járásban a párizsi vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslam elfogására.

A helyi rendőrség közleménye szerint bejelentés érkezett a hatóságokhoz arról, hogy Salah Abdeslam a járásban tartózkodhat. Az értesülés nyomán kezdett akcióban összesen kilenc embert, hat felnőttet és három gyereket ellenőriztek egy lakóházban és egy járműben. Nem találtak arra utaló jeleket, hogy a párizsi támadások feltételezett elkövetői között számon tartott Salah Abdeslam valóban a járásban tartózkodik, de az ellenőrzés alá vont személyek ügyében kezdett vizsgálatok még nem értek véget - áll a közleményben.

A rajtaütésről elsőként beszámoló Westfalen-Blatt című regionális lap az online kiadásában azt írta, hogy a rendőrök a Rahden-Varl nevű településen kezdték keresni Salah Abdeslamot, és egy szupermarket parkolójában őrizetbe vettek egy férfit, akit rövid idő után elengedtek.

Rahden-Varl Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekszik, Bielefeld közelében, a belga határtól nagyjából 150 kilométerre.

Salah Abdeslam Belgium első számú körözött személye, a gyanú szerint még a november 13-án végrehajtott párizsi támadások éjszakáján jutott át Belgiumba.

A francia fővárosban hét helyszínen elkövetett merényleteknek 130 halálos áldozatuk volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.