Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Szeptember 20. 19:10, kedd | Helyi

Nemleges válasz Rácalmásnak

Nemleges válasz Rácalmásnak

A gazdasági bizottság rendkívüli ülésén téma volt Rácalmás rendezési tervének (szomszédsági jogon való) véleményezése. Amelyre Dunaújváros válasza – a bizottság álláspontja szerint – nemleges!

Rácalmás polgármestere települése készűlő új rendezési tervének véleményezését kérte. Előírás szerint a szomszédos településeknek véleményezniük kell egymás ilyen terveit, ami általában gördülékeny aktus szokott lenni. Tervezett módosítás a felszínmozgás határainak új kijelölése, néhány belterületi változtatás, amit nem kifogásol városunk. Ellentétes viszont Dunaújváros érdekével a tervmódosítás azon része, amely a 6-os úttól keletre, a közigazgatási határ északi oldalán levő erdős területet iparteleppé kívánja átminősíteni. A kifogás alapja az, hogy eme iparterület közművei a dunaújvárosi Neumann János utcán át jutnának át rácalmási területre. A bökkenő az, hogy a Neuman János utca északi szakasza magánterület lett, ott a közművek nem vezethetők tovább. A helyzet egy – vagy több – elmaradt egyeztetés eredménye.


Egyhangú szavazással azt az álláspontot szentesítette szeptember 20.-i rendkívüli ülésén a gazdasági és területfejlesztési bizottság, hogy nem támogatja a 6-os úttól keletrte tervezett iparterület bővítést, mivel nem vették figyelembe a Dunaújváros szabályozási tervében szerepelő közműnyomvonalakat.
Szelídebb a véleményezés egy másik pontja. Ez úgy szól, hogy Dunaújváros kéri figyelembe venni, hogy a csereerdősítésre kijelölt 038/10 hrsz-ú ingatlan az átlagosnál jobb minőségű termőföld, amely Dunaújváros szabályozási terve szerint mezőgazdasági terület.
A városi vétó következménye lesz egy tárgyalási meghívó. A tárgyalás alkalmat ad arra, hogy szakmai érvek mentén egyeztessék a felek elképzeléseiket. A cél együttműködés kialakítása és ésszerű kompromisszum kialakítása.
A bizottság véleményezett további tizenkét napirendi pontot, amelyek szintén a csütörtöki közgyűlés témái is lesznek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.