Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Május 16. 10:07, csütörtök | Sport
Forrás: waterpolo.hu

NŐI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ - MÉG 20 NAP

NŐI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ - MÉG 20 NAP

A hazai közönség erejét kihasználva tréfálná meg magyar női vízilabda-válogatott a nagy esélyes Egyesült Államok válogatottját a Világliga Szuperdöntőjében.

Az Európa-kupa bronzérem után optimistán tekint Bíró Attila (képünkön)szövetségi kapitány a női válogatott, amelynek több dunaújvárosi játékos is tagja, nyári szereplése elé. Ráadásul a 2017-es vizes-vb óta megfiatalított csapat tavaly az Európa-bajnokságon a negyedik helyen zárt. A legnagyobb falat a Világliga Szuperdöntőben az ötszörös címvédő Egyesült Államok lehet, de a szakember bízik benne, hogy itthon őket is le tudják győzni.

„Úgy gondolom, ha valamikor el lehet kapni az Egyesült Államok csapatát, az talán most még könnyebb lehet. Természetesen idézőjelben van ez a könnyebbség, hiszen mindent megnyertek az elmúlt években. Náluk is vannak olyan játékosok, akik Európában - többek között Magyarországon - játszottak, valamint talán ők is jobban fókuszálhatnak a világbajnokságra. Utóbbival egy probléma van csak, hogy most először a Világligák történetében az aranyérem olimpiai kvalifikációt ér. Így minden csapat úgy készül, hogy mikor, ha nem most. Mi is ebben bízunk és a hazai közönség erejében" - árulta el Bíró Attila a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna
A csoportbeosztás
A-csoport

Hollandia
Ausztrália
Olaszország
Kína

B-csoport
Egyesült Államok
Oroszország
Magyarország
Kanada

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 09:12, péntek | Sport

Rally: Örülnék, ha esne!

A hétvégén ismét rali autóba ül Juhász Csabi, mégpedig testvérével, Zsoltival, és neki vág a 12 gyorsot magába foglaló 34. AMTK Velenje Ralinak.

2019. Május 24. 08:06, péntek | Sport

Vizes küzdelem a bikával

Egy nagyon küzdelmes versenyhétvégét zárt a Gender Racing Team Ausztriában a Red Bull Ringen a bajnokság második fordulóján.

2019. Május 24. 05:00, péntek | Sport

Fogasy idei harmadik dobogójára készül

Zsinórban két dobogós helyezést szerzett Fogasy Gergely és Berendi Dávid az idén a Mitropa Kupában. Ezt a sorozatot szeretnék folytatni egy harmadikkal a szlovéniai Velenje Ralin.

2019. Május 22. 09:29, szerda | Sport

Történelmi győzelem a Kakucs Ringen

Interjú Ifj. Nedecki László autóversenyzővel az Euroaszfalt Rallycross OB után, ahol kategória győzelmet szerzett.