Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Január 18. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nőtt a kiberfenyegetettség Magyarországon

Nőtt a kiberfenyegetettség Magyarországon

Nőtt Magyarország kiberfenyegetettsége a tavalyi negyedik negyedévben az előző negyedévihez képest a Kaspersky Lab orosz kiberbizonsági vállalat negyedéves kimutatása, a Kaspersky Security Bulletin szerint.

Az internetes böngészéssel kapcsolatba hozható kockázatot 2,940 millió esetben semlegesítettek a Kaspersky Lab védelmi szoftverei a KSN (Kaspersky Security Network) rendszerben résztvevő magyarországi számítógépeken tavaly a negyedik negyedévben. A felhasználók 27,6 százalékát érte a negyedév folyamán a webes böngészésből eredő támadás, ezzel Magyarország a a 38. a globális veszélyeztetettségi ranglistán a kimutatás adatai szerint.

A harmadik negyedévben az 53. helyen állt Magyarország a böngészés kockázati rangsorában. Akkor 2,975 millió kártevőt semlegesítettek a Kaspersky Lab termékei a KSN hálózatban, és a felhasználók 26,6 százalékát érte támadás.

Lokális kockázatot, azaz különféle adathordozókon, USB, CD és DVD meghajtókon terjedő kártevő szoftvert 3,525 milliót fedeztek fel a cég termékei tavaly október-decemberben Magyarországon. A felhasználók 38,0 százaléka volt kitéve ilyen jellegű kockázatnak.

Magyarország, mint veszélyforrás a 43. helyen szerepelt a tavalyi negyedik negyedévben a kiberfenyegetések ranglistáján. A cég adatai szerint a globális kibertámadások 0,02 százaléka, 123 ezer támadás indult el magyarországi szerverekről.

A ranglistát az Egyesült Államok vezette a negyedik negyedévben a támadások 45,12 százalékával. A második legtöbb támadás, az összes 21,48 százaléka Hollandiából indult, a harmadik legtöbb pedig Németországból, 6,45 százalék. Az öt legnagyobb veszélyforrás közé még Franciaország került be 5,39 százalékkal és Oroszország 2,09 százalékkal - áll az orosz cég kimutatásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.