Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Augusztus 10. 07:35, hétfő | Helyi

Nyár, víz zártan és szabadon

Nyár, víz zártan és szabadon

Kissé borúsabb az ég, még nincs 11 óra, ilyenkor egy kicsivel kevesebben fürdenek a Fabó Éva Sportuszoda külső medencéjében.

A napi ritmus szinte már kiszámítható. Reggel 8-ig érkeznek az úszók, majd azok, akik egésznapra váltanak jegyet, 11 óra után érkeznek a táborozók, és a nyugdíjasok kedvezményes időszaka következik, azután azok, akik ebéd utáni fürdőzésre esküdnek. A szakaszos beléptetést különböző színű karszalagokkal tudják nyomon követni.
- A kánikulai időszakban csúcsforgalmuk volt, a napi látogatottságuk meghaladta a 700 főt. Egyébként ez majdnem száz százalékos kihasználtságot jelent-magyarázza Kellnerné Simon Kinga szolgáltatási asszisztens. - A rekord közeli látogatószám még sem jelenti azt, hogy az uszoda vízminősége ez megsínylené. Kéthetente akkreditált laboratóriumban vizsgálják a vízmintákat, s az eredmények alapján nem túlzás azt mondanunk, hogy hazánk egyik legtisztább uszodai vize van a Fabó Éva Sportuszodának.
Zárt, keringtető és tisztítórendszerén keresztül négyóránként friss és tiszta víz kerül a medencékbe.
Megtudom, hogy szűrik, pehely mentesítik, fertőtlenítik a vizet, s természetesen beállítják a PH-értékét is, hogy se nem lúgos, se nem savas ne legyen. A kiszolgáló helyiségeknél sem, így a mosdókban, öltözőkben, folyósokon sem, ahol folyamatos a fertőtlenítő takarítás.
A szaunák már megszépültek, a belső medence strandkövei, lelátója is, műszakilag üzembiztos a sportuszoda, de a tovább kell folytatni a felújításokat. Az idén vette át az üzemeltetést DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt, s az állapotfelmérést követően, kidolgozták a felújítási tervet mondja Gergő Edmond, szolgáltatási ágazatvezető:
- A karbantartásokat, s a felújítások egy részét saját erőből oldjuk meg, de a nagyobb beruházásokra pályázati források bevonására is szükség van.
A napozó gyep gondozott, a padok megszépültek, ápolt, gondozott virágokkal teli ládák teszik kedvesebbé a környezetet.
Ugyancsak a DVG Zrt üzemelteti a szabadstrandot is. Virágok a ládákban, nyugágyak, szemetesek. Hamburger és palacsinta illat a levegőben, kellemes a víz. Tiszta, rendezett a mosdó és az öltöző. A vizet is folyamatosan ellenőrzik, bójasor és vízimentő igyekszik vigyázni a fürdőzők biztonságára.
Jánoska Viola, aki ugyan alföldi, de barátaival éppen a Velencei –tóról érkeztek városunkba:
- Ilyen szabadstrandon még soha nem voltam. Gondozott a környezet, nincs elviselhetetlen tömeg. Máshol vagy elhanyagolt a strand,s nincs szinte semmi, vagy mindennek ára van,s elkérnek 200 forintot egyetlen mosdóhasználatért. Itt pompás a víz, lehet napozni és hűsölni is. Meglepetéssel tapasztaltuk a tűzrakó-helyeket. Néhány napig mindenképpen itt maradunk.
Valóban a felújított kempingünk pompásan debütált a Rockmaratonon, azóta is folyamatos a vendégek érkezése, remélhetően a híre és a népszerűsége is egyre nő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.