Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Június 17. 01:16, szerda | Helyi

Nyári pihenés és kikapcsolódás

Nyári pihenés és kikapcsolódás

Városi nyaralási, sportos kikapcsolódási lehetőségekről kérdeztük az önkormányzat sajtószóvivőjét Medgyesi Miklóst:

A Kalandpark

- Az építmény készen van, az engedélyekkel van a probléma, ezek ugyanis hiányosak. A kalandpálya egyes elemeit például élő fára építették, a szabályok értelmében itt minden egyes fát meg kell vizsgálni. Kerestük a megoldást, találtunk is, de a vírushelyzet felülírta a terveiket. Valamilyen formában tervezzük, megnyitjuk a parkot, hogy a teniszpályák és a gördeszka pálya használható legyen, de elképzelhető, hogy a teljes terület, komplett üzemeltetési engedéllyel már csak jövőre nyílik meg.
Jelenleg folynak a tárgyalások az üzemeltetésről, mert egyben szeretnénk megnyitni a parkot.


Kemping és az önkormányzati üdülők
- A Szalki-szigeti kempinget, valamint a város harkányi, balatonszabadi és a balatonkenesei üdülőt a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. (DVG Zrt.) üzemelteti. Foglalni továbbra is a Szalki-sziget Kemping recepcióján lehet, vendégeket mindenhol június 22-től tudnak fogadni. Az üdülőket készpénz ellenében, vagy SZÉP kártya felhasználásával is igénybe lehet venni. Üdüléssel a kemping foglalásával, árakkal kapcsolatos részletes információk: https://dunaujvaros.hu/doc/690 vagy érdeklődni lehet DVG Zrt. e-mail: szallas@dvgzrt.hu , vagy telefonon reggel hét és este hét óra között a 06-20-312-0974 számon.

Ha kész lesz, így néz ki a szigeten a vendéglő.

Uszoda és élményfürdő
- Itt az Operatív Törzs döntésére várunk, hiszen erről nekik kell meghozniuk a döntést. Müller Cecília május közepén úgy nyilatkozott, hogy a pontos dátum egyelőre nem ismert, de annyit hozzátett, hogy “úgy vélem, ez az időpont nincs messze”. A sportszervezetek már használják az uszodát, ha az Operatív Törzs engedélyezi a nyitást, akkor a sportszervezetekkel egyeztetve választjuk ki azt a dátumot, amikor újra nyithat az uszoda. Az élményfürdőnél is csak a kinti medencék használhatóak, de ezek is jelentős korlátozásokkal, nem használható például a szauna sem. Mivel a sportuszoda sem nyithat, egyelőre nem látjuk értelmét az élményfürdő megnyitásának sem. Az üzemeltetés kérdéséről csak lapzártán után született döntés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.