Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Július 10. 20:38, kedd | Helyi

Nyári szünet helyett közérdekű döntések

Nyári szünet helyett közérdekű döntések

Huszonnégy ügyről tárgyalt, ezek harmadáról döntött, a gazdasási és területfejlesztési bizottság (pl. játszótér felújítások, sporthorgászok támogatása stb.) A többit véleményezte a bizottság, de a 12-i közgyűlés dönt.

Városunk területén 33 játszótér van. Az elvégzett felmérés szerint a játszóeszközök elavultak, nem felelnek meg az uniós szabványnak, esetenként balesetveszélyesek az elvégzett felmérés szerint. A DVG Zrt.. bruttó 9.2 millió forintos árajánlata – amit a bizottság megszavazott – szerint kétszemélyes hintát telepítenek az Ady Endre utcai, a Liszt Ferenc kerti, a Nagy Imre utcai, a Krúdy Gyula sori, a Lajos Király körúti, a Bagolyvári, a Semmelweis udvari, és két hintát a Vörösmarty utcai játszótérre. Négy játszótérre homokozót visznek, több játszótéren állítanak fel csúszdát. Öt helyen mérleghintát, három játszótéren létrás mászókát is telepítenek.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 18:51, szerda | Helyi

Három dunaújvárosi játékos utazott a válogatott edzőtáborába

Vasárnaptól jövő szombatig a törökországi Belekben edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott. A kereten három dunaújvárosi játékos található.

2018. Július 18. 08:23, szerda | Helyi

Desszertbemutató - gasztrokalauz

Nosztalgia hangulat és vendégfogadás a perkátai Győry-kastélyban. Francia és portugál vendégek is érkeztek.

2018. Július 18. 08:05, szerda | Helyi

Parlagfűveszély - észnél lenni!

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet kedden a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

2018. Július 17. 22:25, kedd | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés

Hat megyében irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatott az országos gyérítési programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.