Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 25. 01:25, szombat | Helyi

Nyertünk a Fradi ellen

Nyertünk a Fradi ellen

A Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata..

Mely rögtön egy fővárosi előnnyel kezdődött, ám ezt kivédekezték a Bikák sőt, az 5. percben büntetőhöz is jutottak, melyet Izacky váltott gólra magabiztosan, megszerezve ezzel a vezetést Jason Morgan alakulatának. Nem sokkal később ismét hátrányban kellett védekeznie a házigazdáknak, akik azonban Odnoga harcosságának, s remek lövésének köszönhetően megduplázták előnyüket, s mikor a 11. perc végén Turcotte is megvillant egy buli után, már 3-0-s vezetésnek örülhettek a DAB drukkerei. A játékrész második fele inkább küzdelmes játékot hozott, melyben több kiállítást is kiosztottak a játékvezetők, ám az eredmény már nem változott, így az Acélbikák várhatták magabiztos fórból a folytatást.

Melyet Azari révén már a 21. percben tovább növeltek, igaz túl sokáig nem örülhettek a négyfás előnynek, mert egy kisebb hazai bizonytalanságot Könczei használt ki a 24. percben, visszahozva ezzel a halovány fővárosi reményeket (4-1). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a Fradi elsősorban emberelőnyből próbált meg feljebb kapaszkodni, ugyanakkor egyenlő létszámban a Bikák előtt adódtak komoly ziccerek, ám ezekkel sajnos nem tudtak élni Novotnyék. A játékrész hajrájában kettős fórba került a zöld-fehér gárda, ám hiába lőttek rendületlenül mindenhonnan, Duschek mindent védett, így a harmadik felvonás előtt is biztosan vezetett a DAB.

A záró etapban alig négy perc kellett ahhoz, hogy Turcotte ismét betaláljon, majd a harmad derekán Léránt egy sakk-mattra kijátszott akció végén mattolta Pleszkánt, s mikor másfél perccel később Turcotte már a harmadik góljának örülhetett, már csak a dunaújvárosi győzelem mértéke lehetett kérdéses (7-1). A hajrában ugyan Bödök révén szépített a Fradi, ám a fővárosiaknak ezúttal még a szoros eredményre sem volt esélye, s a 7-2-es dunaújvárosi siker egyben azt is jelentette, hogy az Acélbikák megelőzték a Brassót, s feljöttek az erste Liga hatodik helyére.


DAB – FTC 7-2 (3-0, 1-1, 3-1)

DAB: Duschek – Erdélyi, Léránt 1, Azari 1 (1), Hári, Novotny, Hruby, Lencsés, Izacky 1 (1), Nageler (1), Turcotte 3, Borbás, Hüffner, Nagy, Ognoga 1, Silló, Németh, Tanka, Török (1). Vezetőedző: Jason Morgan.

FTC: Pleszkán – Hietamaki, Tuominen, Dubek, Fliszár, Tendler, Jabornik, Korbuly, Kovács, Könczei 1, Szappanos (1), Jászai, Owen, Rafaj, Shupe, Tóth R., Lengyel, Farkas, Bödök 1, Virág (1), Németh A. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Jason Morgan: - Remek mérkőzés volt. Az első négy-öt percben sok lövést kaptunk, de Duschek kiváló teljesítményt nyújtott, nem csak akkor, az egész mérkőzésen. Reggel volt egy videó elemzésünk, amiben kiemeltem a MAC elleni mérkőzésen, a védelmi zónában elkövetett hibáinkat. Úgy érzem, hogy ez az üzenet célt talált és sikerült rengeteg apró hibát kijavítani a legutóbbi mérkőzéshez képest. Láttam néhány kiváló egyéni teljesítményt: Duscheket már említettem, rá hátul lehetett építkezni, az első két sorunk pedig támadásokban volt vezér. Turcotte végre megmutatta a gólszerző képességeit, egyből három gólt vágott, ő volt az egyik, akit a reggeli elemzéseken kiemeltem, hiszen sem a saját, sem az én standardom szerint nem játszott a képességeihez mérten a MAC ellen. És bár öt védővel álltunk fel, úgy gondolom, hogy a sikerünk titka a kiváló védekezés volt ma este. Ők öten szintén hozzátették a magukét a mai sikerhez. Nagyon örülök a három pontnak!
26 melléklet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.