Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 16. 06:52, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Öngyilkos lett a férfi, aki nem tudta elkapni az AIDS-t

Öngyilkos lett a férfi, aki nem tudta elkapni az AIDS-t

Öngyilkos lett Stephen Crohn, aki egy genetikai rendellenesség miatt nem kapta el a szerzett immunhiány-betegséget és akit emiatt a világsajtóban úgy emlegettek: a férfi, aki nem tudja elkapni az AIDS-t - közölte vasárnap internetes kiadásában a The New York Times.

Crohn még augusztus 23-án, 66 évesen, New Yorkba vetett véget életének. A férfi azt követően vált ismertté, hogy a barátja, Jerry Green 1982-ben egyike lett az AIDS első, ismertté vált áldozatainak.
"A bátyám látta, ahogy barátai meghalnak körülötte, ő meg pedig nem halt meg. Hatalmas túlélői lelkiismeret-furdalást élt át és azt mondogatta magának: mindennek oka kell, hogy legyen" - nyilatkozott a lapnak a férfi húga, Amy Crohn Santagata.
Crohn különleges ellenálló képessége sokat segített az orvostudománynak az AIDS megértésében. Kiderült, hogy a CD4-es fehérvérsejtjeiben nem tudott megtelepedni a HIV-vírus.
Az öngyilkosságba menekült férfi a másod-unokatestvére Burrill B. Crohn gasztroenterológusnak, aki elsőként írta le a róla elnevezett kórt, a bél rohamokban jelentkező, krónikus gyulladását. Stephen Crohn úgy érezte, hogy a kutatókkal való együttműködése által továbbviszi az orvostudományban a családi örökséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.