Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 12. 21:08, kedd | Helyi

Óriási siker a szlovéniai Čatež-ban

Óriási siker a szlovéniai Čatež-ban

Minden várakozást felülmúlt szereplésével a városi rekordbajnok Karmacsi Autó FC GBB, a múlthéten Catezben megrendezésre került 5+1 kispályás labdarúgó Bajnokok Ligáján.

A rendezvényen 72 csapat vett részt. Kővári Lászlóék bravúros játékkal Európa legjobb 16 csapata közé verekedték be magukat, méltón képviselve Dunaújvárost.

Éliázs Zsolt a Karmacsi Autó FC GBB csapatvezető beszámolója: Hatalmas várakozással indultunk a szlovéniai Catezba az idei minifoci Bajnokok Ligája megmérettetésre. Mivel először jutottunk el erre az eseményre, igazából nem nagyon tudtuk, hogy mire számíthatunk. Annyi információt sikerült beszereznünk, hogy a románok, a csehek és a délszláv államok számítanak nagyhatalomnak az 5+1-es fociban. Ezért célkitűzésnek annyit fogalmaztunk meg magunknak, hogy a csoportból jussunk tovább, a többit meg majd meglátjuk.

Tizenkét kifogástalan minőségű pályán kezdődött pénteken reggel a nagy menet. 22 ország 76 csapata – köztük 8 magyar – szerette volna megszerezni a BL trófeát.

Vasárnap reggelre már tudtuk, hogy újabb ex-jugoszláv csapat, a montenegrói Dadi/Eurozox várt ránk. Az ellenfélnél 4 válogatott játékos szerepelt, tehát a nemzetközi rutinjuk jóval nagyobb volt. Sajnos ez be is igazolódott, mert az első félidőben hiába birtokoltuk többet a labdát nem kerültünk helyzetbe, míg ellenfelünk egy szép góllal megszerezte a vezetést. A második játékrészre egy harcosabb társaság ment ki a pályára, aminek az lett az eredménye, hogy 5 perc alatt háromszor kerültünk gólhelyzetbe. Sajnos nem jött a gól, és ahogy lenni szokott kaptunk egy újabb találatot. Ezután átálltunk a vészkapus játékra,de a montenegróiak nagyszerűen védekeztek és 2-0-re megnyerték a mérkőzést.

Összességében azt gondolom, hogy nagyszerűen teljesítettünk, hiszen BL újoncként remekül helytállva, legjobb magyar csapatként végeztünk. Gratulálok a fiúknak, mert nagyon erős csaptok között érték el ezt az eredményt! A srácok nevében mondhatom, hogy jövőre szeretnénk visszatérni Szlovéniába hogy tovább öregbítsük dunaújvárosi foci jó hírét!

Címkék: dlsz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.