Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 21. 10:58, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Sajtószolgálata Fejér MRFK

Orosz ellenfél a kupában

Orosz ellenfél a kupában

Az orosz Asztrahanyocska lesz Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának ellenfele az EHF Kupa negyeddöntőjében.

Mint azt minden helyi sportbarát bizonyára tudja, a Siófok elleni párharcból – idegenben lőtt több góljának köszönhetően – a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese jutott be az EHF Kupa legjobb nyolc együttese közé. A nemzetközi kupaküzdelmek véghajrájába a DKKA-n kívül két dán (Odense, Randers), két német (Leipzig, Metzingen), a román Brassó, az orosz Asztrahanyocska, valamint a svéd H65 Höörs együttes jutott be, így ezek a csapatok várták a negyeddöntői sorsolást.
Ahogy azt megszokhattuk már, a sorsolást az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában rendezték meg, és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia számára erősen felemásan alakult a párosítás, hiszen az orosz Asztrahanyocska együttesét sodorta Zdravko Zovko tanítványainak útjába Fortuna. A DKKA következő kupaellenfele jelenleg a hatodik helyen áll az orosz bajnokságban, kilenc meccsen szerzett tizenkét pontjával. Az EHF Kupában két könnyű párharccal a háta mögött várhatja a mieink elleni csatát az orosz csapat, mely a harmadik fordulóban a görög O.F.N. Ionias, míg a nyolcaddöntőben az orosz Sinara együttesét búcsúztatta kettős győzelemmel. A negyeddöntős párharc első találkozóját Oroszországban rendezik, míg a visszavágón a DKKA együttese lesz a pályaválasztó.
A sorsolással kapcsolatban Szemenyei Istvánt a DKKA ügyvezetőjének véleménye szerint, nem jelenthet megoldhatatlan feladatot a négy közé jutás kiharcolása.
-Úgy látszik, hogy kijár nekünk minden évben egy keleti túra, s azt mondanom sem kell, hogy amit a Siófok elleni párharcon nyertünk gazdaságilag, azt most "elveszítjük", mert a legköltségesebb túra vár ránk az oroszországi utazással. Ilyen szempontból tehát nem volt kedvező a sorsolás, ugyanakkor az edzői stábbal egyeztetve elmondhatom, hogy az Asztrahanyocska egy olyan csapat, amelyiken túl lehet jutni, s talán az is kedvező lehet számunkra, hogy az első mérkőzést idegenben játsszuk. A visszavágóval kapcsolatban egyelőre annyit szeretnék elmondani, hogy felvesszük a kapcsolatot az Európai Kézilabda Szövetség mellett a magyar szövetséggel is, s próbáljuk elérni, hogy bizonyos feltételek árán is, de a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezhessük meg a párharc második mérkőzését. Remélhetőleg ezzel kapcsolatban hamarosan újabb, számunkra kedvező információval is szolgálhatunk szurkolóinknak - fogalmazott Szemenyei István ügyvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni