Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 13. 16:55, csütörtök | Helyi

Orosz szakszervezeti vezetők a Dunaferrben

Orosz szakszervezeti vezetők a Dunaferrben

A Vasas Szakszervezet vendégeként érkezett Dunaújvárosban az orosz Bányászati és Kohászati Szakszervezet elnöke és nemzetközi titkára.

A gyárlátogatás után a tapasztalataikat is megosztották a magyar érdekképviseletekkel.

Most először látogatott a vasműbe az orosz szakszervezet delegációja, akik részletes tájékoztatást kaptak a Dunaferr helyzetéről, a tulajdonosi viszonyok alakulásáról és a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség munkájáról.
- Mivel van egy olyan nagy múltra visszatekintő és fontos ipari értékeket képviselő vállalatunk, mint a Dunaferr, büszkén javasoltam nekik a látogatást. Az orosz Bányászati és Kohászati Szakszervezet mintegy 550 ezer kohászt és bányászt képvisel. Az utóbbi időben nagyon sok változáson ment át a szakma, például a munkastílust vagy a technológiát tekintve. Hasznos lesz a jövőben megtanulni azt, hogy ők miben voltak eredményesebbek, különösen a szakmakultúrát illetően, és mi is szívesen átadjuk azokat a tapasztalatokat, amelyekkel hatékonyabbak voltunk az elmúlt időszakban – mondta Balogh Béla, az országos Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.
Alekszej Bezimjanyik, az orosz Bányászati és Kohászati Szakszervezet elnöke jó véleménnyel van az itteni érdekképviseletek működéséről. Örömmel fogadta, hogy a munkavállalók részéről komoly az érdeklődés a szakszervezet tevékenyégét illetően, és megvan a kölcsönös bizalom a sikeres együttműködéshez.
- Az érdekképviselet nagyon együttérzően és a gondokat közösen vállalva működik. Természetesen megfogalmazódtak bizonyos aggályok is, mindazonáltal a szakszervezet, illetve a munkavállalók között megvan az a bizalom, ami megteremtheti az alapot a megfelelő együttműködésre. Az a benyomásom, hogy a vállalat nagyon megalapozottan működik, ugyanakkornyilvánvaló, hogy bizonyos beruházásokra, korszerűsítésre szükség van. A vállalat talpon maradását feltétlen segíti, hogy egyszerre rendelkezik hengerművel és alapanyaggyártással is. Ez megteremtheti annak a lehetőségét, hogy megfelelő piacot tudjon találni a termékei számára - mondta Alekszej Bezimjanyik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.