Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Június 24. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: Trivial

Pálinka és serpenyő

Pálinka és serpenyő

Július 2-án és 3-án, az V. Gönci Barack Vígasságon ünnepelhetjük a sárgabarack királyát, a Gönci barackot és mindent, ami abból készül, a pálinkától chutneyn át lekvárig és szörpig.

Boldogkőváralját, a Hernád völgyének peremén találjuk, mely fölött, a hegytető formáját követve terül el a vár. A festői település, a vár mellett a BESTILLO pálinkafőzdéről is nevezetes, ahol hazai alapanyagból készülnek a legfinomabb pálinkák.

Az első igazi nyári hétvégén sistergő grillek, izzó serpenyők, sürgő-forgó szakácsok, eredetvédett pálinka, vidám arcok és remek hangulat várnak mindenkit, aki Boldogkőváraljára látogat. A Vigasságon a legjobb vendéglátóhelyek is kitelepülnek, hogy megismertessenek mindenkit saját, tájjellegű, még inkább barackos ételeikkel. A rendezvény gasztronómiai felhozatala ismét különleges lesz, a barackközpontú helyi finomságok mellett egy időben, egy helyen találkozhatunk a környék neves éttermeivel is. Egymás után kóstolhatjuk az Anyukám Mondta legendás ételeit, a Sárga Borház sültjeit, az Aranygombos messze földön híres kínálatát, a környékbeli séfek kreatív ételeit és a helyiek finom barackos gombócát. Itt lesz a miskolci Dűlő étterem hagyományos, kézműves, gasztronómiai műhelye, a Keszegsütő és a Mádi Sajtműhely is.

A gönci barackkal találkozunk lekvár, fagylalt és pálinka formában is. Bizonyosságot szerezhetünk, hogy minden magyar étel mellé illik egy pohár pálinka, legyen az akár könnyed leves, zsíros főétel vagy éppen egy finom desszert.
Egészségünkre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.